Home » Hell City – Elpee (Deinze, België) 22/09/2018

Hell City – Elpee (Deinze, België) 22/09/2018

door Filip van der Linden
150 views 3 minuten leestijd

De Belgische heavymetalband Hell City stelde zopas zijn comeback-album Flesh & Bones voor. De Limburgse band leek van 2012 tot 2015 goed op weg om het helemaal te gaan maken in België en vooral zelfs in het buitenland. Knappe albums met spraakmakende producers als Mikey Doling van Snot en Channel Zero, mogen spelen op Graspop, Femme, Dokkem Open Air, Summer Breeze, Occultfest en Metal Female Voices Fest, tournees in de UK, Frankrijk en Denemarken, … Alles liep op wieltjes tot bassist Michael Konovaloff plots sterft na een val. Het betekent bijna het einde van de band, maar twee jaar later staat deze band er weer helemaal, met een nieuw album. Dat werd opgenomen met opnieuw een sterproducer (Dan Swanö) en uitgebracht bij het Nederlandse Painted Bass Records.
 
De eerste halte om dit comebackalbum voor te stellen, was in de Muziekodroom in Hasselt. Daarna verhuisde het Hell City-circus naar de andere kant van België om dat nog eens over te doen in de Elpee in Deinze. Carneia mag het publiek opwarmen in Deinze en doet dat met een mix van emotionele, groovy metal en agressieve post-metal en een beetje post-hardcore. Carneia is de ‘andere’ band van zanger Jan Coudron, die ook bij het net iets bekendere King Hiss achter de microfoon staat. Carneia werd een beetje in snelheid gepakt. De band was van plan om dit najaar met de nieuwe drummer een nieuw album af te werken, maar toen bekend werd dat de band beschikbaar was voor optredens, zat de agenda meteen vol en moest er meteen gerepeteerd worden in plaats van gecomponeerd. Dat nieuwe album zal daardoor waarschijnlijk pas voor volgend jaar zijn. In Deinze kreeg het publiek alvast twee nieuwe nummers: Alter Ego en The Making Of The Universe. Voor het overige veel nummers uit Symmetry Of Mind, het vorige album. De nieuwe tracks blenden mooi in bij die van Symmetry Of Mind.
 
 
Je zou bijna vergeten dat we in Deinze in de eerste plaats voor het nieuwe album van Hell City aanwezig zijn. Bij de show in Deinze valt aan niets te merken dat de band een paar jaar stilgelegen heeft. De band is perfect op elkaar ingespeeld en het enthousiasme druipt van de muur. Hell City 2.0 brengt alle tracks in dezelfde volgorde als op het album, te beginnen met de intro Resurrection en Playing With Fire als eerste echte track. Daarna volgt de catchy single Your Darkest Hour die aan het album vooraf ging en even verderop is het de beurt aan Supernatural, de tweede single. De cleane vocalen van zangeres Michelle zitten mooi vooraan in de mix en ter afwisseling zijn er af en toe de grunts van drummer Tommy. Die aanpak is natuurlijk al eerder geprobeerd, maar hier werkt het perfect. Het komt niet geforceerd over. Tommy kan zich inzake grunten eens helemaal uitleven op de anti-Trumpsong Bogus Potus, terwijl Michelle het publiek ingaat om mee te headbangen.
 
Na het hele Flesh & Bones-album, dat later nog een review krijgt op deze site, was er in Deinze nog tijd voor twee tracks uit het vorige album Victorious: Victorius en Ice Cold Rage.
 
Elke metalfan mag blij zijn dat de trein van Hell City weer op de sporen staat. De honger van deze bende is nog lang niet gestild en lijkt zelfs nog groter geworden. Op 11 oktober kan je hen aan het werk zien op de pre-party van het Femme-festival in Eindhoven. Hopelijk kunnen ze straks ook weer op de grotere festivals terecht.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00