Home » Belore – Eastern Tales

Belore – Eastern Tales

door Martijn Mooijman
225 views 2 minuten leestijd

Dat Frankrijk al heel wat goede metalbands heeft voortgebracht, twijfelen weinigen nog aan. De band Belore uit de Provence, bevestigt dat deze stelling juist is en heeft met hun derde album release, Eastern Tales, een zeer melodieus kunststukje afgeleverd. Ze omschrijven hun muziek als Epic Black metal. We duiken er hieronder even dieper op in: maak je op voor een Fantasy-achtige trip door spookachtige bossen en mistige bergen.

Het album bevat zeven nummers voorafgegaan door een kort intro. Het kortste nummer duurt iets meer dan zes, en de langste ongeveer tien minuten. Er zit een duidelijk format in de opbouw. Ze beginnen allemaal erg rustig, afwisselend met lieflijke zang, synths, tin whistle en veel geluiden uit de natuur. Na verloop van tijd komen de nummers los met drums en gitaar partijen en een goede Black Metal scream stem. Met meerstemmige middeleeuws-aandoende zangpartijen en de koor achtige synths, krijgt het geheel een sprookjesachtig karakter. Soms mierzoet maar over het geheel zit het erg goed in elkaar. Het tempo ligt laag, geen felle blastbeats maar heerlijke lange ritmes, geen snelle gitaren maar langgerekte, soms harmonieuze solo’s.

Luisterend naar de helende melodieën waan je je in een fantasy film zoals Narnia of LOTR. Doe je ogen dicht en zweef mee op de betoverende klanken. Als vergelijkingsmateriaal lijkt het sterk op Caladan Brood, maar op sommige stukken hoor je invloeden uit de hoek van Shylmagoghnar. Muziek om bij weg te dromen en heerlijk in slaap te vallen. Althans, dat is mijn beleving en bedoel ik positief. Het is goed voor te stellen dat deze band live heel wat haren doen zwieren in het publiek. Hoe dan ook, deze muziek werkt meditatief, en dat is voor menig muziekliefhebber precies wat ze zoeken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00