Home » As We Speak brengt single Deathtrap uit

As We Speak brengt single Deathtrap uit

door Maurice van der Zalm
658 views 2 minuten leestijd

De Belgisch-Nederlandse metalcoreband As We Speak staat op het punt om de scene te her-/veroveren met de nieuwste single ‘Deathtrap’. Een explosieve track voor liefhebbers van zware riffs, krachtige vocals en meeslepende melodieën.

Met een compromisloze energie hoopt As We Speak een frisse wind in het genre te brengen. ‘Deathtrap’ is een perfecte weerspiegeling van de kenmerkende stijl van de band, die zowel agressie als melodie combineert op een manier die het publiek gegarandeerd zal doen sidderen van opwinding. Tegelijkertijd neemt de band duidelijke stappen vooruit ten opzichte van voorgangers ‘A Call To Deaf Ears’ en ‘Between Words And Sounds’.

Deze single is slechts een voorproefje van wat de band nog meer in petto heeft, en we zijn ervan overtuigd dat het een verbluffende kennismaking zal zijn met hun aanstekelijke sound. Over de hele linie krijgt de metalcoreliefhebber genoeg om van te genieten. Deathtrap start met genoeg elektronische elementen waardoor een vergelijking met de metalcore van Electric Callboy voor de hand zou liggen. Maar As We Speak kiest voor een andere richting. Het tempo blijft vrij laag en de gitaarmelodie die door de basis heen weeft, doet meer denken aan Parkway Drive.

Halverwege worden de versterkers uitgezet en begeleid de piano de samenzang. Een sereen stuk muziek in de golvende omlijsting waarin alle registers weer open getrokken zijn. Uiteindelijk beweegt Deathtrap zich weer richting de basis waarin de combinatie van ferme zang, stevig drumwerk en een aantrekkelijke gitaarmelodie ervoor zorgt dat Deathtrap de moeite waard is meermaals te beluisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00