Home » Beyond God – A Moment Of Black

Beyond God – A Moment Of Black

door Edwin Knip
106 views 2 minuten leestijd

Album CoverFemale fronted symfonische metal van Brabantse bodem, doorspekt met vleugen klassiek en heavy metal.
De band werd in 2008 opgericht door drummer Ferry Guns, die zich in eerste instantie bezig hield met het schrijven van muziek. In 2011 rekruteerde hij gitarist Twan Smolders, bassist Peter den Bakker (ex-Ex Libris) en zangeres Cynthia Knoch (ex-Soulslide). In 2013 verlaat Den Bakker de band om zijn baspartijen bij Sin7SinS te gaan spelen. Hij wordt vervangen door Lukasz Kubaszak. Als dan in 2015 Knoch wordt vervangen door Meryl Foreman is de huidige formatie een feit. In 2013 is er een EP uitgebracht onder de titel Dark Light Of Dawn met daarop vier nummers. Deze vier nummers vinden we ook terug op het debuut album A Moment Of Black. Het album opent met een instrumentaal stuk, dat overheerst wordt door klassieke klanken. Hierna volgt Prince Creep, over het kwaad dat altijd en overal een plekje in je hart weet te vinden. Er zit geen greintje goeds aan, hij is puur kwaad. Een trage gitaarpartij met klassieke achtergrondzang vormen de introductie tot een solide, sterk nummer. Foreman heeft een krachtige, heldere stem. Dat vormt een mooi contrast met het donkere gitaarspel.
De duistere teksten vormen een rode draad door het album, kwaad, afgunst en ellende, alles komt voorbij. Send A Child gaat over het onschuldige kind dat God naar de aarde stuurt, maar helaas zonder dat iemand hem opmerkt. We komen er niet achter waar het leven over gaat, iedere verteller vertelt hetzelfde verhaal op zijn of haar eigen manier. De gitaarpartijen zijn donker en afwisselend snel en langzaam. De nadruk ligt duidelijk op de zang. De gitaar-, bas- en drumpartijen zijn ondergeschikt gemaakt. Dat maakt het album wel een heerlijk luister album. Sonambula gaat over een nacht, lang geleden. Geen maanlicht, geen sterren. Wel een vreselijke gebeurtenis die de verteller voor altijd zal tekenen.
Elf ijzersterke nummers geven de band een flinke duw op de weg van symfonische metal. Dit album verdient absoluut aandacht, of op zijn minst één luisterbeurt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00