Home » Beyond God – Dying To Feel Alive

Beyond God – Dying To Feel Alive

door Edwin Knip
284 views 2 minuten leestijd

Symfonische metal uit Nederland.
Het tweede album van deze band met een mooie mix van heavy metal, klassieke muziek en symfonische muziek. Zangeres Meryl Foreman klinkt weer ouderwets en ook de composities mogen er zijn. Na de release van het debuut A Moment Of Black in 2016 kwam alles in een stroomversnelling. Voor het nieuwe album was de band vastberaden samen aan een meer modern album te gaan werken, er moesten wat agressieve riffs in en een meer dynamische ritmesectie. Hierin slaagde de band, en dit alles vormt in combinatie met de sfeer en de vocale melodielijnen dit album tot een sterk album.
Het album opent met het instrumentale Continuum, gevolgd door The Collector. Deze laatste wordt weer prachtig gezongen door Foreman, onder begeleiding van korte, agressieve gitaar riffs. De nummers zijn eigen composities, en drummer Ferry Guns tekende voor de productie. When Lighting Strikes is mooi orkestraal weggezet met tranentrekkende vocalen. Foreman weet gevoel in de nummers te leggen.
All In All is een mooie ballad. De zang wordt gedragen door een stemmig piano spel. Het hierop volgende Stronger opent met een klassiek aandoende intro en wordt dan al snel wat bombastischer. Het album sluit af met This Inner Fight, tevens het langste nummer van het album met ruim acht minuten. Het nummer is een duet, Foreman zingt het nummer samen met gastzanger John Cuijpers. De stemmen passen goed bij elkaar en bij de toon van het nummer. Cuijpers is de zanger van Praying Mantis, de Iron Maiden tributeband Harris en Thin Lizzy tributeband Parris.
Nu de opnames van het album voorbij zijn, heeft Twan Smolders besloten om de band te verlaten. Degene die de band live gaat zien, zal dus een nieuw bandlid ontmoeten op het podium. Anderen zullen het moeten doen met dit geweldige album, een volwaardig opvolger van het alom geprezen debuut.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00