Beyond the Pale maakt releasedatum en artwork voor ‘Monument in Time’ bekend

EP verschijnt op 27 april ter nagedachtenis aan gitarist Jeroen van Donselaar

We hadden eerder een heel mooi gesprek met deze band en vinden het daarom fijn dit nieuws bekend te kunnen maken.

Death/thrash metalband Beyond the Pale, met voormalige leden van onder andere Altar, Disquiet en Martyr, brengt op 27 april hun langverwachte debuut-EP, ‘Monument in Time’, uit. Dit is precies twee jaar nadat gitarist Jeroen van Donselaar (1972-2022) overleed aan een hartstilstand halverwege de debuutshow van de band. De release is ter nagedachtenis aan Jeroens muzikale nalatenschap.

‘Monument in Time’ is opgenomen in Mass Audio Studios (Alissa White-Gluz van Arch Enemy, Charlotte Wessels van Delain, Bloodgod, Mark Jansen van Epica en Mayan, Daniël de Jongh van Textures en Karmaflow, Metropole Orkest, etc.) in Utrecht. De opnames, zes zinderende tracks met zielzuiverende riffs en de kenmerkende grunts van Janneke de Rooy, hebben de typerende muzikale intensiteit van Beyond The Pale weten te vangen. De EP demonstreert het talent van de band om brute maar pakkende riffs af te leveren die zich als oorwurmen in je hoofd nestelen.

Gemasterd door Tony Lindgren in de befaamde Fascination Street Studios (Sepultura, Kreator, At The Gates, Amon Amarth, Carcass, Devin Townsend, etc.), belooft ‘Monument in Time’ fans te boeien met meedogenloze agressie, verfijnde melodieën en een diepe emotionele laag die samen een eerbetoon vormen van de band aan hun verloren kameraad.

Jeroen van Donselaar, virtuoos gitarist en één van de grondleggers van Beyond The Pale, heeft enorm bijgedragen aan het geluid en de visie van de band. Zijn talent, passie en aanstekelijke energie hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op zowel de muziek als de harten van degenen die hem kenden. ‘Monument in Time’ is een aangrijpend eerbetoon dat verhaalt over verlies, veerkracht en helende verbinding middels muziek. Dit wordt ook weerspiegeld in het artwork, ontworpen door Beyond the Pale gitarist Boudewijn de Kraaij.

Beyond The Pale nodigt fans, vrienden en de rest van de metal community uit om samen met hen de nagedachtenis van Jeroen van Donselaar te eren en de wereldwijde release van ‘Monument in Time’ op 27 april te vieren. De EP komt beschikbaar op alle grote streaming platforms en als fysieke muziekdragers op CD en vinyl. Een speciale release show vindt plaats op 9 maart in De Vorstin in Hilversum.

Related posts

Decision – Chaos in a Can

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live