Home » Big Scenic Nowhere – The Long Morrow

Big Scenic Nowhere – The Long Morrow

door Wouter van Hal
303 views 2 minuten leestijd

Big Scenic Nowhere is een Amerikaans project dat is ontstaan uit de liefde voor lekker samen jammen en muziek maken.
De twee gitaristen Bob Balch (Fu Manchu) en Gary Arce (Yawning Man) kregen samen een ambitieus idee om een band te formeren waarbij deze twee elementen samen kwamen. Al snel haakten zanger/toetsenist/bassist Tony Reed (Mos Generator) en drummer Bill Stinson (Yawning Man) aan en als kwartet bracht het gezelschap begin 2020 het debuut Vision Beyond Horizon op. Jammen, muziek uitwisselen en een gezamenlijke chemie ontwikkelen dat gebaseerd is op de individuele invloeden en ervaringen. Dit resulteert in een fraaie mix tussen blues-, progressieve- classic rock. De smaak was snel te pakken en al voor het jaar om was werd de ep Lavender Blues uitgebracht met medewerking van een aantal gasten waaronder Daniel Mongrain (VoiVod) en Per Wiberg (oa ex-Opeth). Deze nieuwe schijf is het verlengde van deze ep dat tijdens dezelfde jamsessies is opgenomen.
Vijf tracks staan er op deze ep dat aftrapt met Defector (of future days). Het start traag en slepend. De vocalen van Tony zweven mee op de melodie. Daar waar de muziek wat zwaar klinkt maken deze het geheel wat frisser. De bas is mooi diep in de mix en laat mijn nek wat werken in het zeer sfeervolle ritme. De volgende tracks trekken deze lijn door en nemen ons luisteraars mee naar een echte climax.
Hoogtepunt in deze is de afsluitende titeltrack dat bijna 20 minuten duurt. De gasten op de ep komen nu aan bod. Niemand minder dan menig (jeugd-) held Reeves Gabrels (oa The Cure, David Bowie) heeft vanuit zijn eigen studio de aanvullende gitaarpartijen ingespeeld en wederom mocht ook Per Wiberg de muziek weer voorzien van een heerlijk stuk ondersteunende Hammond. Dit alles bij elkaar maakt dit echt een waanzinnig geheel dat stampend en pompend door de kamer gaat. Gitaarsolo’s wisselen af met keys. Wat moet dit heerlijk zijn om te kunnen spelen zo. Het nummer vliegt om en snakt meteen naar meer. Niet voor niets zet ik deze laatste op repeat en ga er nog eens goed voor zitten.
Luister en oordeel zelf maar…

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00