Black-Bone – 'Niet lullen, niet zeiken, maar spelen!'

Federico Peltretti


Hoe is de naam Black-Bone tot stand gekomen?
Haha, toen ik een jaar of 11 was, zat mijn moeder boontjes te doppen. Ik zat toen met mijn vader in de keuken en die zei tegen mij ‘Hee Steef, weet je wel wat ‘boon’ betekent in het engels?’ ‘Dat betekent bot.’ Nou dat vond ik wel gaaf als jong mannetje! Wel vonden we dat er nog iets bij moest, dus kwamen we op Black-Bone.
Kunnen jullie wat meer vertellen over het ontstaan van de band, waar hebben jullie elkaar ontmoet en wat heeft jullie geïnspireerd om samen muziek te maken?
Jules (drummer) en ik leerden elkaar al kennen op de basisschool en kwamen op het idee om een keer wat te gaan jammen. Het klikte meteen heel goed, dus gingen we op zoek naar andere bandleden die de ‘Motorhead’ kant op wilden. Dit klikte alleen niet helemaal. Uiteindelijk kwamen we via via bij Sven (bassist) en er was meteen een klik! Qua stijl hebben we veel uitgeprobeerd, maar kwamen er toch wel snel achter dat we de oude rock ‘n roll (Guns N’ Roses, AC/DC ect.) kant op wilden.
 
Hoe zouden jullie zelf jullie muziek omschrijven aan mensen die Black-Bone niet kennen?
‘No Bullshit Rock ‘N Roll!’ Oude rock ’n roll, niet lullen, niet zeiken, maar spelen zoals onze helden dat ook deden. Zoals Guns N’ Roses en Motorhead! Vaak wordt er gezegd dat we echt een live band zijn, we zijn erg energiek op het podium en hebben veel interactie met het publiek. We willen het publiek  vermaken en samen een vet rock ’n roll feestje bouwen!
 
‘Back To Mayhem’ is nu al enige tijd uit, hoe is het album tot dusver ontvangen?
Ons debuut album ‘Back To Mayhem’ is echt mega goed ontvangen! We hebben alleen maar goede reacties en recensies gehad! Het is met een debuut album toch altijd spannend wat iedereen ervan gaat vinden. Maar echt super! Heel fijn!
 
[singlepic id=16277 w=320 h=240 float=right]Wat is de gedachte achter de albumtitel?
We hebben ons debuut album ‘Back To Mayhem’ genoemd, omdat we de oude rock ’n roll een beetje terug willen brengen. Wij vinden dat er de laatste tijd te weinig echte rock ’n roll bands zijn zoals die er vroeger waren. We waarderen de ‘vernieuwende’ bands zeker, maar we willen de oude rock ’n roll een beetje terug laten komen. Je merkt dat toch wel veel mensen dat miste.
 
Het album is geproduceerd door Oscar Holleman, hoe was het om met hem te werken?
Samenwerken met Oscar was echt super! Echt een gouden gast! In het begin wisten we het ook niet zo goed, je hoort toch een beetje verhalen over hem, dat hij heel streng/ kritisch is, maar het ging allemaal super! We hebben mega veel van hem geleerd en hebben veel aan Oscar te danken! We hebben ook onze live energie goed kunnen vangen op de plaat. Dat is ook een dingetje, Oscar snapt ons helemaal. Hij is echt een maat van ons geworden, een soort van stiefvader. Het tweede album zal ook bij Oscar worden opgenomen!
 
Jullie worden qua sound vaak gelinkt aan Peter Pan Speedrock en AC/DC, maar wat drukt nou echt de Black-bone stempel op jullie werk?
Onze energie bij live shows, dikke gitaar licks, soms schreeuwende maar toch melodieuze zang en onze nummers. De vergelijking met Peter Pan Speedrock is snel gemaakt, omdat het ook drie jongens uit Eindhoven zijn. Zelf vinden wij dat we minder ‘speedrock’ zijn. Wij neigen meer naar bands als AC/DC en Guns N’ Roses, dat is wat romiger. We vinden Peter Pan Speedrock natuurlijk ook super gaaf, maar we willen geen kopie zijn van andere bands.
 
Op 21 november staan jullie in het voorprogramma van Status Quo in de Heineken Music Hall. Dit is echter niet de eerste grote naam waar jullie voor openen. Hoe voelt het om voor zulke beroemde bands het voorprogramma te mogen verzorgen?
Ja klopt, het is echt een hele eer dat we voor Status Quo mogen openen! Net als voor de andere grote bands waarvoor we al hebben mogen openen!
 
[singlepic id=14539 w=320 h=240 float=left]Wat is tot nu toe het absolute hoogtepunt geweest voor jullie en waarom?
Ons absolute hoogtepunt was toch wel in het GelreDome in Arnhem als support act van Deep Purple! Deep Purple is ook echt een band die we mega vet vinden! Een van de grondleggers van de rock! En 15000 man voor je neus! Wauw, dat was echt een jongensdroom die uitkwam!
 
In een interview uit  2007 werd aan jullie gevraagd wat jullie wilden bereiken. Hierop werd toen geantwoord met ‘beroemd worden, een cd uitbrengen en groupies’. Het eerste album is er nu, hoe zit het met de rest?
Haha, goed gegoogled! We waren toen echt net begonnen! Nu zijn we erg serieus bezig met Black-Bone en hebben inderdaad ons eerste album dat zeer goed ontvangen is! We zullen niet ontkennen dat we niet van leuke dames houden, maar de band is nummer 1 bij ons, haha! 😉
 
Wat kunnen we nog verwachten van Black-Bone in de toekomst?
We zijn nu al weer  bezig met nieuwe songs schrijven. Het eerste nummer genaamd ‘Rock ’N Roll Suicide’ is al af. We zijn dus langzaamaan een beetje aan het schrijven voor het tweede album. We zijn vooral een band die graag live speelt, dus we hopen ook lekker veel te blijven spelen! Hopelijk blijft het met een stijgende lijn doorgaan!
Én ons debuut album zal ook op Vinyl uitkomen met misschien nog één extra song erop! Dus houdt het in de gaten!
 
Hebben jullie nog een boodschap voor de lezers van Rockportaal?
Thanks voor het lezen van dit interview en hopelijk tot snel bij een show! ‘NO BULLSHIT ROCK ’N ROLL!’
Black Bone live zien?
21.11.2012  support Status Quo Heineken Music Hall Amsterdam
12.01.2013 Club show De Pul Uden
09.03.2013 Club show The Rock Temple Kerkrade

Related posts

Lenny (The Priceduifkes): Uiteindelijk ben je altijd op stap met hele goede vrienden

Unravel: hoe groter en gekker, hoe beter!

Max Boogie Overdrive: We wilden een plaat maken voor mensen die zich gewoon willen losmaken van de wereld, achterover willen leunen, roken, een biertje willen drinken, en dan lekker luisteren.