Home » Black Needle Noise (John Fryer) – These Mortal Covers

Black Needle Noise (John Fryer) – These Mortal Covers

door Edwin Knip
216 views 2 minuten leestijd

Het nieuwste album van de legendarische producer John Fryer is een album vol covers waarop hij diverse samenwerkingen aan gaat.
Elf nummers weet Fryer op dit nieuwe album te presenter. Rustig, sferisch en melodisch zoals we dat kennen van voorgaande albums. De nummers die hij onderhanden neemt lijken in de verte nog een beetje op het origineel, ze zijn volledig naar de hand van Fryer gezet. En dat maakt een cover album zo leuk, niet het identiek kopiëren maar juist het geven van een eigen draai aan zo’n nummer, dat is de uitdaging.
Luister maar eens naar Sam Cooke’s Wonderful World, die nummer 1 hit uit de jaren tachtig. Het nummer is zo mogelijk nog trager opgenomen en krijgt een andere lading op dit album. Zanger Tom Berger geeft een extra dimensie aan dit nummer. Magic van Olivia Newton John uit de film Xanadu ontkomt ook niet aan een make-over. Het is iets meer uptempo, de melodielijn is aangehouden maar iets langzamer gezet. En er is een behoorlijke dosis elektronica toegevoegd waardoor het nummer erg hedendaags klinkt.
She Talks To Angels van de Black Crows wordt gezongen door Anjela Piccard terwijl Rebecca Coseboom de vocalen voor haar rekening neemt in het Depeche Mode nummer Walking In My Sheos. Verder horen we nog Changes van Black Sabbath, Losing My Religion van R.E.M. en Love Don’t Live Here Anymore van Rose Royce en dat ook een grote hit voor Madonna was.
Het hele idee van een cover album was al in 2011 ontstaan en nu is het eindresultaat eindelijk daar. Elf geheel eigen interpretaties van grote en minder grote hits door de man die zo’n indrukwekkende carriere heeft gekend bij 4AD, Mute, Rough Trade en Beggars Banquet, met bands als Depeche Mode, This Mortal Coil, Cradle Of Filth, Clan Of Xymox, Dead Can Dance, Fields of The Nephilim en zoveel meer.
Het enige minpuntje is dat na de laatste nummers van met disco en rock doorspekte I Know What Boys Like je weet dat dit een geweldige 45 minuten waren die je absoluut nog een keer wilt horen. Dus gaat het album nog een keer afgespeeld worden om vanaf de eerste tonen van Bang Bang heerlijk te genieten van deze versies.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00