Home » Electric Hydra – Electra Hydra

Electric Hydra – Electra Hydra

door Edwin Knip
143 views 2 minuten leestijd

Vanaf de Westkust van Zweden, uit de donkere bossen van Småland komt Electric Hydra met haar debuut album.
De band wordt in 2017 opgericht, Sanne Karlsson, Ellinor Andersson, Jonathan Möller en Jonny Petterson treffen elkaar en vinden een gemeenschappelijke interesse voor de muziek van Kyuss, Fu Manchu, Entombed en Black Sabbath. De band besluit een studio te boeken om nummers te gaan repeteren. De band is de afgelopen jaren op veel festivals te zien geweest, in Zweden maar ook daarbuiten. Begin 2020 verlaat drummer Petterson de band en zijn plek wordt ingenomen door Dennis Åhman. Ook Möller  verlaat de band, zijn vervanger is Jonas Stålhammar (Bombs Of Hades). Als ten slotte Peter Söderberg toetreedt tot de band, is het vijftal compleet.
Stevige riffs vullen de kamer vanaf het eerste begin van It Comes Alive. Karlsson heeft een krachtige stem en weet zich staande te houden bij al dat muzikale geweld. Het tweede nummer is Won’t Go To War (With Myself) en ook hier weet de band de luisteraar muzikaal te overrompelen. Een vol muzikaal geluid, een mengeling van metal met hier en daar een vleugje punk, de band gaat er vol voor.
Grab Whats Yours bestaat uit lange, donkere riffs. De zang is wat ondergeschikt geworden in dit nummer. Met 1000 Lies weet de nummer een uptempo nummer neer te zetten met een aanstekelijke melodie veroorzaakt door een dominante gitaar riff. Tien nummers lang gaat de band voluit, de energie spat er vanaf. Er is werkelijk geen rustpuntje op het album, het gaspedaal blijft ingedrukt. Na ruim een half uur kan de luisteraar even op adem komen. Electric Hydra laat een uitstekend visitekaartje achter met dit album!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00