Home » Cats In Space – Atlantis

Cats In Space – Atlantis

door Edwin Knip
155 views 2 minuten leestijd

Het vierde album van deze formatie alweer, rock met een nostalgisch sausje.
Na het vorige album Daytrip To Narnia verlaat zanger Paul Manzi (Arena) de band en wordt vervangen op dit album vervangen door Damiens Edwards die de ster was in de musical versie van jeff Wayne’s War Of The Worlds.
Net als voorgaande albums roepen de nummers van de band associaties op met Electric Light Orchestra, Bee Gees, Queen en jaren tachtig rock. Listen To The Radio is wel heel erg geïnspireerd door E.L.O. qua koortjes en zang. Het album opent met Dive!, een kort en stevig rocknummer. Dit nummer loopt over in Spaceship Superstar, een typisch spacerock nummer. De toon van de nummer is vrolijk en opgewekt. Het zijn goed in het gehoor liggende nummers.
Het nieuwe album is tot stand gekomen in de COVID19 periode, alles lag stil en niets mocht meer. De zes bandleden besluiten om dan maar een nieuwe album te gaan maken. In negen maanden tijd weten ze een heerlijk album uit de grond te stampen. De nummers klinken solide en zeker, maar de leden zijn natuurlijk geen nieuwkomers meer. Gitarist Greg Hart, tevens de componist van de band, speelde in Asia en met Mike Oldfield. Drummer Steevi Bacon speelde met Robin Trower en gitarist Dean Howard speelde met Ian Gillan en Bad Company.
Revolution is een mix tussen jaren tachtig rock en het stemgeluid van de Bee Gees. Het nummer Queen Of The Neverland is dan weer een stevig nummer en zo weet de band aangenaam te variëren tussen de nummers op dit album. Het is een album waarbij je je geen moment hoeft te vervelen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00