Home » Black Stone Cherry – Black To Blues 2

Black Stone Cherry – Black To Blues 2

door Eric van den Bosch
250 views 2 minuten leestijd

Black Stone Cherry - Black To Blues 2 coverEr schijnen Black Stone Cherry-fans te zijn die vinden dat Black Stone Cherry zich helemaal niet bezig zou moeten houden met blues. Dat lieten de heren zich niet zeggen en ze wezen er fijntjes op dat er zonder blues niet eens rock en hardrock geweest zouden zijn. Ze hebben zich gelukkig niets van die fans aangetrokken en een vervolg gemaakt op hun eerdere bluesrock-EP Black To Blues.
Het is bovendien niet alsof het geen rock meer zou zijn. Een van de covers is Me & The Devil Blues van Robert Johnson die in 1936 en 1937 alleen een akoestische gitaar tot zijn beschikking had. Black Stone Cherry maakt er een lekker heavy track van. Ook de vijf andere tracks op Black To Blues 2 zijn echte rockers. Dat zijn Big Legged Woman van Freddie King, All Your Love (I Miss Loving) van Otis Rush, Down In The Bottom van Howlin’ Wolf, Early One Morning van Elmore James en Death Letter Blues van Son House. Veel zware gitaren en lekker slidewerk op Early One Morning, maar niet alleen dat. Big Legged Woman wordt opgesierd met heerlijke pianoklanken en in Down On The Bottom is er een prominente plek voor de harmonica.
Ze vertimmeren de songs niet zoveel als bijvoorbeeld Living Colour deed met Robert Johnson’s Preachin’ Blues op hun laatste album Shade. Het krijgt meer een behandeling zoals Aerosmith dat deed op Honkin’ On Bobo: ze nemen een stel tracks die ze lekker vinden en proberen daar lekkere rockende versies met swagger van te maken. Maar dan met een lik southern rock erin. Dat is Black Stone Cherry weer perfect gelukt. Net als op Black To Blues 1 spat de pret er vanaf en weten ze van veelgecoverde tracks iets te maken dat past bij het Black Stone Cherry-geluid zonder dat het ook maar één seconde geforceerd klinkt.
Black Stone Cherry doet aan muziekonderricht. En hoe.

Black Stone Cherry website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00