Home » Poets Of The Fall – 013 Tilburg 25/10/2019

Poets Of The Fall – 013 Tilburg 25/10/2019

door eilish@rockportaal.nl
191 views 2 minuten leestijd

De Finse band Poets Of The Fall heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke fanbase opgebouwd in Nederland. Vanavond staan ze in de uitverkochte Jupiler stage van 013. De zaal staat al snel vol met toegewijde fans die eindelijk hun favoriete band live kunnen bekijken. Ze zijn al vaker in Nederland geweest, maar nu staan ze eindelijk in de studentenstad Tilburg. 
Als voorprogramma hebben de mannen uit Finland de alternatieve rockband Ten Times A Million meegenomen. Deze band ging eerst door het leven als Mandrake’s Monster, totdat ze besloten over te gaan op een andere muziekstijl en daarbij een meer passende naam verzonnen. De heerlijke rocksound en de expressieve uitdrukkingen van de zanger sluiten goed aan op het hoofdprogramma. Ze slagen er perfect in om het publiek al op te warmen en lekker enthousiast te maken.
Poets Of The Fall komt op, onder daverend applaus van hun fans. De intieme Jupiler zaal van poppodium 013 staat bomvol, maar iedereen houdt rekening met elkaar. De muzikanten zijn vanaf het begin af aan enorm fanatiek en blijven zo dicht mogelijk bij de toeschouwers staan. Dat ze het belangrijk vinden om contact te maken met hun publiek is meteen duidelijk. Er worden tussen het spelen door handen gegeven en handkusjes geblazen. Ook de liefde voor elkaar is duidelijk zichtbaar op het podium, de mannen zijn echte maatjes en dat past goed bij het imago van hun band en hun nummers. Er wordt veel geknuffeld en naar elkaar gelachen.
Zanger Marko Saaresto staat bekend om zijn theatrale manier van doen. Dit maakt het erg makkelijk om je in te leven in de poetische songteksten die hij opvoert. Verschillende mensen in het publiek worden emotioneel bij het nummer ‘Late Goodbye’, één van de nummers waarmee de band populair is geworden toen hij gebruikt werd voor de soundtrack van de game ‘Max Payne 2′. De afwisseling tussen rustigere tracks en de wat hardere nummers zoals ‘Locking Up The Sun’ is goed uitgedacht en mooi in balans. De mannen sluiten af met het nummer ‘Carnival Of Rust’, waarmee ze in Finland een prijs wonnen voor beste videoclip. De emotie in de stem van Saaresto is niet te evenaren, zelfs wanneer hij maar net over het meezingende publiek heen klinkt. De dankbaarheid die de band uitstraalt naar hun fans voordat ze het podium verlaten is heel oprecht en hartverwarmend. Mochten deze mannen weer terug komen naar Nederland, waar wij wel op hopen, dan is het een echte aanrader!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00