Home » Blackmore's Night – Nature's Light

Blackmore's Night – Nature's Light

door Edwin Knip
219 views 2 minuten leestijd

Voor het eerst in zes jaar tijd is er weer een nieuw album van Blackmore’s Night.
Wederom weet het duo Candice Night en Richie Blackmore de traditionele middeleeuwse muziek en folk te vormen naar hun eigen stijl, uiteraard geinspireerd door mythes en legendes uit vervlogen tijden. Het is alweer het elfde album van Blackmore’s Night. Het album leert ons dat de natuur de echte koningin is en dat de eenvoud en magie van dagelijkse wonderen gewoon vlak voor onze ogen gebeurt.
Night vertelt dat het noodzakelijk is om af en toe het wereldse achter je te laten en ergens naar toe te gaan waar je hart je heen leidt. Opnieuw opladen en terugkomen met hernieuwde energie, dat is belangrijk. De muziek van Blackmore’s Night is een vlucht voor de stress en de druk van de moderne tijd. Night en Blackmore voeren de luisteraar mee naar tijden van weleer waar het eenvoudiger was, en waar de muziek je hart en ziel raakt.
De twee instrumentale nummers Darker Shade Of Black en Der Letzte Musketier laten horen dat Blackmore nog steeds die briljante onnavolgbare gitarist is. Once Upon December is een vrolijk klinkend folknummer, net als Four Winds en Feather In The Wind. The Twisted Oak is een rustig en ingetogen nummer dat werkelijk één van de briljanten op dit album is. Een grote verrassing is het nummer Wish You Were Here, een nieuwe versie van de titel die in 1997 op het album Shadow Of The Moon stond.
Met Going To The Faire en Second Element komen we alweer veel te snel aan het einde van weer een prachtig album. Voor fans en liefhebbers is dit album een must!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00