Home » Thunder – All The Right Noises

Thunder – All The Right Noises

door Eric van den Bosch
185 views 2 minuten leestijd

Thunder - All The Right Noises coverSinds zanger Danny Bowes, gitarist Luke Morley en drummer Harry James na het verscheiden van hun poprockbandje Terraplane in 1989 begonnen met Thunder is er heel wat gebeurd.
In het begin leek het succes aan te komen waaien, maar dat momentum beklijfde niet echt. Het resultaat was een serie officiële en minder officiële pauzes en andere bandjes en projecten die zo nu en dan Thunder leken te overvleugelen. Uiteindelijk waren het als eenmalig bedoelde concerten die leidden tot nieuw materiaal in 2015 met het Wonder Days-album. Sindsdien draait Thunder weer lekker, zij het met wat minder ambities. Met All The Right Noises zijn ze inmiddels toe aan het vierde album sinds die reünie.
Net als bij het laatste album met nieuw materiaal is alles geschreven door Morley, en hij nam bovendien als altijd de productie voor zijn rekening. Het album is ook in dezelfde studio opgenomen en last but not least met dezelfde muzikanten als sinds 1996, in een mix van ook weer een bekende naam in Thunderland, Mike Fraser. De grootste verandering? Een nieuwe platenmaatschappij, dat is het wel. Inderdaad, de heren zijn gewoontedieren. Dat hoor je ook in het materiaal. Het is in de basis altijd dezelfde bluesgeörienteerde hardrock met de nodige invloeden van Paul Rodgers, Bad Company en Free. En ja, zo zijn er meer bandjes.
Maar die hebben niet de klasse van deze heren. Danny Bowes is altijd volkomen herkenbaar, met veel inhoud en volume. Luke Morley zorgt steeds weer voor smakelijk gitaarwerk, soms wat heavier (Last One Out Turn Off The Lights), met een randje Americana (The Smoking Gun) of ingetogen en subtiel (de ballad I’ll Be The One, waarop bas en piano zelfs de boventoon voeren voor Morley aan zijn solo begint). Tegelijkertijd zijn ze ook niet bang om blazers of achtergrondzangeressen te gebruiken als dat past. Luister maar eens naar het einde van Young Man. Thunder doet niet aan modegrillen. Als het goed klinkt, dan past het.
Het is bijna uit te tekenen hoe het ongeveer gaat klinken. Maar zolang Morley steeds weer geweldige riffs uit zijn mouw schudt, Danny Bowes nog steeds bij stem is en de mix open en toch heavy is zul je mij niet horen klagen. Wanneer de lekkere afsluiter She’s A Millionairess voorbij is, kan ik maar één ding concluderen: All The Right Noises maakt de titel waar. Volledig.
Er zijn twee versies van het album op cd. Een 2-cd versie bevat vier extra tracks en acht liveversies van tracks op de 1-cd editie.

Thunder website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00