Home » Blackwater Holylight – Silence/Motion

Blackwater Holylight – Silence/Motion

door Edwin Knip
236 views 1 minuten leestijd

Het derde album van Blackwater Holylight verhaalt over leegheid, verdriet en persoonlijke verwoesting.
Geen vrolijke introductie, maar zo zwaar is het allemaal niet. De onderwerpen van het nieuwe album kwamen voort uit het verdriet van de wereld en onderlinge wrijvingen tijdens de opname van het album, aldus zangeres/bassiste Allison Faris. De bandleden hebben elkaar wat meer ruimte gegeven en te experimenteren met elkaars ideeën. En er werd vriendelijk met elkaar omgegaan dan voorheen waardoor het album puurder klinkt dan voorgaande.
Het album is meer melodisch dan voorgaande, het is een vloeiend geheel van melodische, angstaanjagende rock en psychedelische rock.  Het album werd opgenomen in een nieuwe samenstelling. Sarah McKenna op de synthesizer, Mikayla Mayhew op gitaar, en bas op de stukken waar Faris de gitaar speelt, Eliese Dorsay op de drums en Faris verzorgt de zang en speelt gitaar op vijf van de zeven nummers. Live zal de band ondersteund worden door gitariste Erika Osterhout.
Ondanks dat het album slechts zeven nummers telt, passeert de teller toch de veertig minuten. Who The Hell wordt gestuurd door de toetsenpartij van McKenna, tekstueel gaat het over innerlijke pijn en angst. Het titelnummer Silence/Motion is een rustig nummer met een hoofdrol voor de pianobegeleiding. Het nummer MDII klinkt dan weer donkerder en minder vrolijk. Around You voert het tempo weer iets op en er lijkt wat meer ‘licht’ te komen in de nummers.
Zeven sterke nummers die zeker het beluisteren waard zijn. Op 19 november speelt de band in Utrecht, 20 november in Nijmegen en op 21 november in Brussel. Bemachtig kaarten en ga deze band zien! Een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00