Home » Bonfire – MMXXIII Point Blank

Bonfire – MMXXIII Point Blank

door Edwin Knip
724 views 2 minuten leestijd

Onder de naam MMXXIII hebben de heren van Bonfire vier oude albums opnieuw opgenomen waaronder het in 1989 uitgebrachte Point Blank.

Het was toen het derde album onder de naam Bonfire. Naast Point Blank zijn ook ook het debuutalbum Don’t Touch The Light uit 1986 en het album Fireworks uit 1986 opnieuw opgenomen.

Van de oorspronkelijke bezetting op het album Point Blank is alleen gitarist Hans Ziller te horen op de rerecording. De band bestaat op dit moment verder nog uit gitarist Frank pane, bassist Ronnie Parkes, drummer Fabio Alessandrini en zanger DYAN (Dyan Mair).

Bonfire mag zich tot één van de meest succesvolle Duitse hardrockformaties van de afgelopen 40 jaar rekenen. Dus waarom niet kijken hoe de eerste drie albums zouden klinken als ze opnieuw worden opgenomen onder hedendaagse studio omstandigheden? De band trekt de stoute schoenen aan en gaat de studio in met als insteek de nummers op te nemen alsof Bonfire in de jaren tachtig een metalband was.

Ziller is blij dat zijn ingeving goed uitgepakt heeft, de nummers klinken eigentijds en fris. Hij is er tevreden mee. De nummers kenmerken zich door een subtiele verhouding van vette gitaarlicks, ruige solo’s en uitstekende zang inclusief hoge uithalen daar waar nodig. De band is zoveel mogelijk bij de originele arrangementen gebleven en de teksten zijn onveranderd. En inderdaad, het klinkt als een moderne rockplaat met nummers die ook uitstekend in de jaren tachtig thuis kunnen horen. Of andersom. Kortom, voor liefhebbers van jaren tachtig rock is dit een perfecte mogelijkheid om Bonfire te ontdekken. Een mooi initiatief met een meer dan uitstekende resultaat.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00