Home » Bonfire – Roots

Bonfire – Roots

door Edwin Knip
148 views 1 minuten leestijd

Ondanks het niet kunnen promoten van het vorige album Fistful Of Fire omdat de toer afgezegd moest worden, slaat de band de handen ineen voor een nieuw album.
De band uit Ingolstadt, Duitsland levert maar liefst 24 nummers aan op het nieuwe album dat bijna een unplugged album is geworden. Oude en nieuwe nummers wisselen elkaar af, de band heeft nummers opnieuw opgenomen en hier en daar een andere interpretatie meegegeven.  Zo horen we oudere nummers als You Make Me Feel, Ready 4 Reaction en American Nights, maar ook het aanstekelijke The Devil Made Me Do It. De fans zullen zich zeker kunnen vinden in dit album waarop de band ook vijf spiksplinternieuwe nummers heeft toegevoegd.
Via Startnext is de band een crowfunding gestart om in ieder geval wat geld binnen te halen. Er is een grote varieteit van items wat aangeboden wordt, huiskamerconcerten, VIP tickets voor de release show via streaming maar ook originele mastertapes en gitaarversterkers. De band snakt er naar om weer live op te kunnen treden.
Let Me Be Your Water, The Price Of Loving You, Without You, de lijst met nummers is lang, erg lang. Zanger Alexx Stahl is nog steeds in goede doen, de harde rocknummers wisselt hij moeiteloos af met rustige ballads. Gitaristen Hans Ziller en Frank Pané weten zich gesteund door een goede ritme sectie bestaande uit bassist Ronnie Parkes en André Hilgers. Meer dan anderhalf uur duurt het hele album dat zowel voor liefhebbers als longtime fans een mooi overzicht is van wat de band kan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00