Home » Lucy Spraggan – Choices

Lucy Spraggan – Choices

door Edwin Knip
159 views 2 minuten leestijd

Spraggan komt als herboren tevoorschijn uit een jaar dat ze liever zo snel mogelijk vergeet.
Bekend geworden dankzij het programma X Factor schiet de ster van Spraggan omhoog, maar in 2020 incasseert ze flinke tegenslagen. Zo komt er een einde aan haar relatie, die ze al vanaf haar vijftiende jaar had, ze ontdekt dat ze lactose intolerant is en strijdt met haar overgewicht waar ze al jaren last van heeft. Spraggan stopt met de alcohol en weet haar gewicht op peil te krijgen tijdens een lockdown die ze in haar eentje door moet zien te komen. Ondertussen moet ze stijf leveren met mensen die haar digitaal het leven zuur maken.
Het merendeel van de nummers zijn geschreven tijdens een reis door de Verenigde Staten voordat de lockdown een feit was. De nummers zijn opgenomen in Schotland met behulp van multi-instrumentalist Pete Hammerton (One Direction, Falom Fairth) en engineer Danton Supple (Coldplay, Morrissey, Kylie Minogue). Naast de beslommeringen rond het nieuwe album werkt Spraggan samen met goede doelen als CALM en Alzheimer’s UK, ze helpt mensen om meer tevreden te zijn met zichzelf en ontwikkelt een zes weken durend workout schema onder de naam Fully Rewired waar tot nu toe maar liefst 7.000 mensen op hebben ingeschreven.
Spraggan was de eerste X-Factor deelnemer die al een Top 40 single en een album had voordat de live shows begonnen in 2012. Ze behaalde tot nu toe vijf top 30 albums en zij was de eerste vrouwelijke headliner voor het Kendall Calling Festival.
Het nieuwe album wordt gevoed door de omstandigheden die Spraggan tegen kwam in 2020. Flowers is een nummer dat ze geschreven heeft nadat ze haar gewicht op peil gekregen heeft, ze heeft zichzelf nooit op de eerste plaats gezet en nu dat eindelijk een keer gebeurde was ze blij met zichzelf. Ze besloot een sexy nummer te schrijven, Flowers. Heartbreak Suites gaan over de periode dat ze tijdens de scheiding haar huis verlaten heeft en noodgedwongen haar intrek neemt in hotels.
Roots en If I Had A God gaan over de innerlijke strijd met geloof en vooroordelen. Moet je altijd doen wat er van je verwacht wordt? Is er een God voor en moet ik daar de hele dag voor bidden? Run To The Hills schreef Spraggan toen haar relatie aan het beëindigen was, het enige dat ze wilde doen, is weg rennen. Het maakte niet uit waarna.
In veertig minuten weet Spraggan dertien aanstekelijke uptempo poppy nummers te presenteren, het merendeel met een diepere betekenis in de teksten. De nummers liggen lekker in het gehoor en ondanks de soms wat sombere onderwerpen klinkt het album heerlijk fris en hier en daar zelfs wel wat vrolijk.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00