Home » Boomshakalak Soundsystem/Fiesta Macumba, 27 foodtrucks en twee nieuwe cafés op Paaspop; plus nog drie acts toegevoegd aan programma

Boomshakalak Soundsystem/Fiesta Macumba, 27 foodtrucks en twee nieuwe cafés op Paaspop; plus nog drie acts toegevoegd aan programma

door Harm Lourenssen
248 views 4 minuten leestijd

Paaspop 2016 PlattegrondVorige week maakte Paaspop zijn volledige programma bekend. Dat bleek iets te voorbarig want inmiddels hebben ook dj Samuel Deep, de Nijmeegse Turboglam rockband Rectum Raiders en theater-act Blonde Jongens en Timtoegezegd om eind volgende week naar Schijndel te komen. Bovendien keert publiekslieveling Boomshakalak Soundsystem (dit jaar op de zondag gehost door Fiesta Macumba) terug op zijn oude vertrouwde plek midden op het terrein, waar dit jaar maar liefst 27 foodtrucks komen te staan voor een ongekend grote keuze aan food & drinks.
Maar er is méér. Dit jaar presenteert Paaspop twee nieuwe cafés, te weten smartlappenkroeg Café Dolle Mina en de Brand Speciaalbier Bar. Laatstgenoemde wordt samen met Schorem Barbier en platenzaak Vinyl Mania (waar onder meer Danny Vera, Lucas Hamming, Gerson Main en Michelle David & The Gospel Sessions een intiem concert zullen geven) gehuisvest in de nieuwe overdekte Thunder Alley. De plattegrond met de definitieve indeling van het terrein staat nu online.
Café Dolle Mina
Daar zit je dan in Paaspops gloednieuwe Café Dolle Mina. Buiten raast het Schijndelse Las Vegas met zijn duizenden feestende bezoekers als een orkaan rondom dit warme smartlappencafé. Een serene rust overvalt je ineens. Aan de muur hangen een schilderij van een huilend zigeunerjongetje, een Delftsblauw tegeltje met de tekst ‘het bier niet opdrinken voordat het getapt is’ en gesigneerde foto’s van Johnny Jordaan en Willy Alberti. Een paar meter verderop zit Chiel Montagne diep in gedachten verzonken aan zijn markante snor te draaien die glimt van bierschuim. Bij je derde pilsje merk je dat je zachtjes meeneuriet met ‘Manuela’ van Jacques Herb. De harde lach van Frans Bauer die achter je aan een tafeltje zit en die zojuist een schuine mop aan Bonnie St. Claire heeft verteld overstemt kortstondig ‘Mama’ van Heintje. Nog twee pilsjes verder voel je dat de geest van Johnny Hoes hier rondwaart en jodel je samen met Manke Nelis. Inmiddels ben je volledig in de ban van accordeon en draaiorgel en zing je tot je eigen verbazing luidkeels mee met Jannes, Marianne Weber en Ronnie Tober. Weer twee glazen blond schuimend bier verder hebben jij en je buurman aan de bar alle wereldproblemen opgelost, voor altijd.
Brand Speciaalbier Bar
Paaspop is niet alleen de officiële opener van het festivalseizoen 2016; het is ook de kickstarter van de lente. En bij een aangenaam warm lentezonnetje hoort natuurlijk… speciaalbier! Wegens doorslaand succes op Paaspop 2015 kunnen bierliefhebbers ook dit jaar weer genieten van een ruim assortiment aan speciaalbieren, uiteraard geserveerd in een écht glas en op exact de juiste temperatuur. Net als vorig jaar staat er een Brand Speciaalbier Bar in de Theaterweide, maar er komt dit jaar dus nog een tweede bar bij in de geheel vernieuwde Thunder Alley.
Boomshakalak Soundsystem en Fiesta Macumba
Geen Paaspop zonder Boomshakalak Soundsystem! Het razend populaire dj-collectief groeide in zijn zesjarige bestaan uit tot absolute publieksfavoriet. Niet zo gek ook, want deze bende dj’s laat de zomer al in de lente beginnen met een mix van dancehall, toasters, reggae, calypso en dub(step). Dit rood-groen-gele stukje Jamaicaans Paaspop staat op vrijdag en zaterdag midden op het festivalterrein en is te herkennen aan de bezoekers die met een gelukzalige glimach op hun gezicht loom staan te heupwiegen.
Op de Paaspopzondag wordt Boomshakalak gehost door de feestbeesten van Fiesta Macumba die al jaren dansvloeren onveilig maken met hun onweerstaanbare recept van dansen, flirten en genieten van de lekkerste música latina van toen en nu. Verwacht een molotovcocktail van exotische geluiden zoals merengue, pachanga, reggae, tropical bass, cumbia, bachata, favela funk, reggaeton, latin hiphop, salsa, rock mestizo.
Food & drinks
Paaspop is bekend vanwege zijn (over)geweldige(nde) aanbod van food & drinks -van chips naar kip, van kip naar kreeft. Bezoekers kunnen op het hele terrein genieten van culinaire capriolen. In de langgerekte Restolounge is een ruime keuze aan eten en drinken, net als bij de maar liefst 27 foodtruck: van glutenvrij tot erotisch getinte snacks. Op de website staan alle foodtrucks overzichtelijk op een rij. Een greep: snoep, wafels, poffertjes, cupcakes, sandwiches, belegde broodjes, fruit, pannenkoeken uit alle windstreken, kroketten, bitterballen, hamburgers, verse friet, pulled pork, kip met friet, fish ’n chips, kebab en falafel, vegetarisch/falafel, gluten- en lactosevrije maaltijden, tortilla’s, aardappelgerechten, verse pizza, verse pasta, Indiase keuken, Surinaamse gerechten, tapas, Thais en seafood. Tevens is er een speciale BBQ-area met o.a. spare ribs, verse vis en Zuid-Amerikaanse hartige steenovensnacks.
Tickets
Alle soorten tickets, voorverkoopadressen, prijzen en de voorwaarden staan op de website.
Website & Social Media
Volg Paaspops social media (Facebook, Twitter) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuws.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00