Home » The Lumineers keren op maandag 7 november 2016 terug naar de Heineken Music Hall

The Lumineers keren op maandag 7 november 2016 terug naar de Heineken Music Hall

door Harm Lourenssen
150 views 2 minuten leestijd
Lumineers A6 (National) FINAL_NL_HRThe Lumineers keren op maandag 7 november 2016 terug naar de Heineken Music Hall. De Amerikaanse folkrocksensatie verkocht vorige maand dusdanig snel hun show in de Melkweg uit dat er op veler verzoek een show is bijgeboekt als onderdeel van The Cleopatra World Tour. Kaarten voor deze show zijn vanaf zaterdag 19 maart om 10:00 uur te bestellen via Ticketmaster.nl.
 
Vier jaar na de wereldhits ‘Ho Hey’ en ‘Stubborn Love’ zijn The Lumineers helemaal terug. ‘Cleopatra’ is de opvolger van het titelloze album dat wereldwijd meer dan drie miljoen keer werd verkocht. Met ‘Ophelia’, de eerste single van het nieuwe album, weet de band opnieuw te overtuigen. Een typisch herkenbaar Lumineers-geluid met meezingbaar refrein.
De basis van The Lumineers wordt in 2002 gelegd door Wesley Schultz (zang, gitaar) en Jeremiah Fraites (drums, percussie). Aanleiding hiervoor is het overlijden van Jeremiah’s broer Josh, die ook de beste vriend was van Wesley. Om het verlies te verwerken beginnen ze als duo te schrijven en op te treden. In 2010 wordt cellist en vocalist Neyla Pekarek aan de line-up van de band toegevoegd, en weer twee jaar later pianist Stelth Ulvang en bassist Ben Wahamaki.
In de jaren daarna ontwikkelt de band zich tot een ware folksensatie. Na uitverkochte shows in Paradiso en de HMH en een memorabel optreden op Lowlands, is de band klaar om Nederland opnieuw te veroveren.
Over het nieuwe album ‘Cleopatra’, dat op vrijdag 8 april verschijnt, zegt Schultz: “This album reflects what has happened to us over the last three years. We believe in this music.  It’s a true labour of love.”.
Meer informatie over The Lumineers is te vinden op lumineers.com.
De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00