Home » Eerste namen voor CityRock 2016 bekend

Eerste namen voor CityRock 2016 bekend

door Harm Lourenssen
144 views 2 minuten leestijd

unnamed (1)Door de uitbreiding van metalfestival Into the Grave leek het er even op dat er dit jaar geen CityRock Leeuwarden zou komen. De organisatie wilde het gewaardeerde rockevenement toch doorzetten en dat is ook gelukt. De derde editie zal op 2 en 3 september gehouden worden, in het Rengerspark in Leeuwarden. De eerste bands zijn inmiddels bevestigd: Queensrÿche, Kadavar, De Staat, John Coffey, DeWolff enDe Hûnekop zullen optreden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren vindt CityRock Leeuwarden in 2016 niet voorafgaand aan metalfestival Into the Grave plaats. Het Leeuwarder rockfestival krijgt een eigen weekend in september en net als Into the Grave breidt ook CityRock zich tot twee dagen uit. De reden hiervoor is simpel: om de diversiteit van rock nog beter te kunnen te vieren, verdienen meer bands een podium. Hiermee komt het festival ook meer uit de schaduw van de grote broer Into the Grave.

Net als voorgaande edities staan er dit jaar weer bands die de verschillende stijlen binnen het rockgenre vertegenwoordigen. Op vrijdag bewijzen De Staat en John Coffey dat de jongere generatie niet onder doet aan legendarische rockhelden. Op zaterdag speelt de progressieve metalband Queensrÿche voor de liefhebbers van zwaardere deuntjes en ook  Kadavar, DeWolff en De Hûnekop treden die dag op.  Meer bands worden nog aan de line-up toegevoegd.

CityRock Leeuwarden wordt dit jaar niet aan de voet van de Oldehove gehouden, maar in het Rengerspark in Leeuwarden. Een dagticket kost €29 euro en een ticket voor twee dagen kost €49, exclusief servicekosten. De tickets koop je hier:

http://www.ticketmaster.nl/artist/city-rock-tickets/963287

Meer informatie vind je op www.cityrockleeuwarden.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00