Home » Boozewa – First Contact

Boozewa – First Contact

door Edwin Knip
167 views 1 minuten leestijd

Het debuut van Boozewa, afkomstig uit Pennsylvania, komt niet alleen digitaal uit, maar ook op cassette!
Het is weer eens wat anders in deze dagen dat de vinylmarkt weer flink aantrekt. Boozewa komt voort uit de band Backwoods Payback en bestaat uit zanger/drummer Mike Cummings, bassiste Jessica Baker en gitarist Rylan Caspar.
De vier nummers op deze demo zijn gevuld met fijne baspartijen en stevige gitaar riffs. De muziek gaat richting doom metal maar kent ook steviger stukken. De hele kennismaking met de band vindt plaats binnen vijftien minuten, zolang duren de vier nummers bij elkaar. Black Flag is het openingsnummer vol met rauwe zang en stevige rock. De bas- en drumpartijen beheersen het nummer en zorgen voor een loom tempo. Het tweede nummer Those Who Deny The Existence Of Robots May…opent steviger waarna een lang gerekte bas solo volgt. Dit is een instrumentaal nummer dat richting het einde op een kleine jamsessie lijkt uit te lopen.
De nummers zijn in de thuis situatie opgenomen, ieder bandlid had de mogelijkheid om zijn of haar partijen thuis in te spelen. Full Tank en No Name Maddox zijn de andere twee nummers van deze demo. Full Tank is een punkrock nummer met agressieve zang van Cummings. In No Name Maddox is er weer een hoofdrol weggelegd voor de zware, donker gestemde baslijnen van Baker. In vier nummers laat de band horen heel wat in haar mars te hebben en wat mij betreft mag er zeker een vervolg op komen. Voorlopig zullen we het hier even mee doen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00