Home » AliceIsSleeping – Completely Fine

AliceIsSleeping – Completely Fine

door Edwin Knip
111 views 2 minuten leestijd

Het eerste volledige album van het Engelse AliceIsSleeping is een feit! Onder leiding van de Italiaanse bassiste/zangeres Alice Dionis (ex-MAB) overrompelt de band de luisteraar met een mix van stevige rock, grunge en psychedelische rock waarin duidelijk invloeden te horen zijn van jaren zeventig prog rock tot aan de jaren 90. Inspiratiebronnen zijn onder andere Smashing Pumpkins, Rush en de vroege Queen.
Dionis heeft met MAB vier albums uitgebracht en het podium gedeeld met HIM, Cathedral en Girlschool. Gitarist Dan is afkomstig van de stoner rock band Bones & Comfort, drummer Jon speelde voorheen bij Quiet Quiet Band. Alle drie geen beginners dus. Het album wordt gepresenteerd als een album door outsiders voor outsiders. Zoals de band meedeelt: als je moe bent van het aan jezelf werken om als een efficiënte en functionerende volwassene in een nepwereld te bestaan, kun je steun vinden bij AliceIsSleeping. De nummers op het album staan bol van frustratie en vervreemding door ongelijkheden in de samenleving.
Met de nummers Outsiders en Felix trapt de band af. Scherpe vocalen en dreigende gitaarwerk hebben de overhand waarbj vooral in het nummer Felix associaties voorbij komen de de vroege gothic bands uit Engeland zoals Skeletal Family bijvoorbeeld.  Over And Over Again klinkt een stuk ruiger, en ook Dionis haar vocalen worden scherper en luider. In het vervolg Twilight klinkt het wat zweteriger en abstract.
Scary Mary is een wat onsamenhangend nummer dat gevolgd wordt door het uptempo Alien dat een wat donkerder sfeer heeft. Negotiating Sex is een ruig uptempo nummer met een koortje op de achtergrond. Stevig gitaarwerk krijgt alle ruimte in dit nummer. Met Lost Girls sluit het album af. Het is een live uitvoering en zo is meteen te horen hoe goed de band live ook klinkt. Een kleine knipoog naar Nina Hagen misschien, maar het is een goed nummer. De band weet zich met deze negen nummers meer dan geloofwaardig te maken en het wachten op het vervolg is nu al begonnen. Dit is een band met perspectief!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00