Home » Born In Exile – Transcendence

Born In Exile – Transcendence

door Edwin Knip
126 views 1 minuten leestijd

Het uit Spanje afkomstige Born In Exile speelt melodische progressieve metal.
Het is alweer het tweede album van deze band die in 2012 werd opgericht in Barcelona. De band bestaat uit zangeres Kris Vega, gitaristen Joaco Luis en Carlos Castillo (ex-Corelyn), bassist Lucas Comunas (Ipsilon) en drummer Juanma Avila (ex-Corelyn). Het debuut album Drizzle Of Cosmos dateert alweer uit 2017.
Direct vanaf de eerste tonen van Enchantress zit de vaart er volop in. Stevig drumwerk, gierende gitaren en rauwe agressieve vocalen vullen de ruimte. Vega heeft een stevige stem, agressief en helder. Drummer Avila werkt zich drie keer in de rondte in dit nummer, zo verschrikkelijk snel gaat het drumwerk. Toch wordt het geen kakafonie van geluid, het nummer is melodisch en prima aan te horen.
Ook in Heat Of Deception klinkt het snelle drumwerk in combinatie met de vloeiende gitaarlijnen. De vocalen zijn iets rustiger geworden, op de ruige uithalen na. Vega heeft een prettige stem om naar te luisteren. Het tempo gaat iets omlaag in The Light House Of The Haunted Keeper, maar het wordt geen ballad.  Torch is dan het voorlaatste nummer van het album, een combinatie van wederom ruig drumwerk, rauwe gitaar riffs en overheersende vocalen.
De afsluiter Heretic Antiphon is volledig instrumentaal en wijkt af van de voorgaande nummers. Het bouwt zich langzaam op en is minder duister dan de andere titels. Het is een mooie afsluiter van een goed en solide album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00