Home » Bospop 2016 zondag 10 juli

Bospop 2016 zondag 10 juli

241 views 5 minuten leestijd

Zondag 10 juli 2016 de tweede en echt super warme laatste dag van Bospop. Eens zien wat we vandaag gaan krijgen van de topacts die gepland staan.
The Howlin’ is een goede band om bij binnen te vallen op het festival. De tent is redelijk goed gevuld, mede door mensen die de zon ontvluchten. De blues invloeden zijn in hun muziek erg goed terug te horen. De zanger en zangeres van de band hebben beiden een erg mooie stem. Het is een relaxt begin van de dag.
We zetten de festival dag voort met de Counting Crows. Weliswaar vanuit de tent bekeken, omdat het echt veel te warm is in de volle zon. De heren zetten een leuke set neer en de nummers hebben afwisselend hun invloeden in de rock, jazz en country. Ondanks de hitte gaat het publiek voor het podium wel uit hun dak. Er wordt luid gejuicht en geklapt aan het eind van ieder nummer. Het is jammer dat ze hun bekende hits niet spelen, want daar komen stiekem toch best wat mensen voor.
De volgende band die ik ging bekijken was Elvis Costello. Schandelijk ik weet het, maar ik kende zijn muziek niet voor ik zijn optreden zag. Hij staat als een spring in het veld op het podium en dat werkt aanstekelijk voor het publiek. Je hoort dat hij wat ouder is en soms wat last heeft met toon houden, maar hij zet het zo goed weg, dat je het hem wel vergeeft. Zijn band is super strak en weet de nummers erg goed neer te zetten.
De volgende op het lijstje is The Boss Hoss zij staan in een afgeladen tent. De rock met country invloeden die de heren neer zeten doet het erg goed met deze bijna wild west achtige temperaturen. Ze spelen de tent plat en er wordt luid meegezongen met de nummers. Wat een verassing dat Ilse de Lange en JB Meijers ineens mee komen spelen. Ilse zingt het nummer Jolene echt heel erg mooi, voor mij was dat het hoogte punt van de set.
Het mainstage is vervolgens voor The Mavericks, zij vallen in voor Roxette. Wat een afwisselende set is het geworden. Van opzwepend naar heel rustig en weer terug naar dansbaar. Niet altijd ten goede van de flow, maar wel prettig met dit warme weer. Ze spelen bekende nummers zoals: All Night Long,  Dance the Night Away en Summertime (When I’m With You). De band klinkt heel erg goed en zanger Raul Malo zingt ze stuk voor stuk geweldig weg.
De tent…. Ja de tent…. Steve Vai, de grootmeester van de gitaarriffs. Het is echt te druk, te vol, maar man oh man wat kan die man toch spelen. Het enthousiasme spat van het podium, zoals we van hem gewent zijn. Hij krijgt de hele zaak mee. De ene na de andere riff vliegt rond je oren, de ene nog beter dan de anderen. Het nummer The Animal werd een geweldige improvisatie. De band speelt in alles mee en houdt de groove lekker op dreef. Wat een show was dit!
De mainstage is vervolgens voor een andere grootheid in de gitaarwereld Santana. Het woodstock intro zet te trend voor de rest van de set. Heerlijke nummers met een lekkere flow. Nummers als Freedom in Your Mind, Europa, Now That You Know en Black Magic Woman  komen voorbij. Het publiek gaat uit zijn dak, ook tussen de nummers door. De band waarmee Santana speelt is ook uitstekend van kwaliteit. Een heerlijke set.
De afsluiter van de tent is k’s choice. Even omschakelen naar een totaal ander genre. Maar ook deze band laat horen het allemaal nog niet verleerd te zijn. Zangeres Sarah Bettens zingt de nummers foutloos en de band maakt ook geen enkele fout. Het publiek smult van het optreden. De tent was al te klein, maar het dak gaat er echt af, zeker bij de hit Not an Addict. Een top afsluiter van de tent voor deze laatste festival dag.
Als laatste van Bospop 2016 is het de beurt aan het Nederlandse Kensington. Wauw wat een energie! Ze maken er een feest van met vuurwerk en confetti en andere special effects. Veel nummers worden keihard meegezongen door het publiek. Natuurlijk komen de grote hits voorbij zoals War, Heading up High en Riddles. De heren hitsen het publiek lekker op en krijgen iedereen mee. De heren blijven ook maar energie uitstralen en wat klinken ze geweldig. Echt foutloos zetten ze de nummers neer. Er zijn ook echt mooie tweestemmige stukken die je op de radio nooit zo erg opvallen, omdat ze wat zachter staan. Wat een knaller is deze afsluiter. Echt top gedaan mannen!
Bospop was echt een geweldig festival. Volgend jaar iets meer beschutting tegen zon of regen (want we hebben niet altijd geluk) en twee mainstages, dan is het festival echt perfect.


 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00