Bottenhavet – Ljud I Tysta Rum

De mensen van Fuzzorama, bekend van Truckfighters, hadden volgens de info maar dertig seconden luistertijd nodig, voordat ze Bottenhavet onderbrachten bij hun label. Veel stoner-rock invloeden zijn hoorbaar; een pakkende drive en hypnotiserende riffs, maar de dynamiek lijkt meer uit de stevige grunge hoek te komen. Mede door de ijzersterke zang, kan ook een Soundgarden-achtig sfeertje naar boven komen.

Bottenhavet brengt zijn muziekjes in de Zweedse moedertaal, maar dat is in dit geval alleen maar een pluspunt; hoewel ik het Zweeds nog steeds niet machtig ben, geloof ik ieder woord van Kim Minkkinen! Wat een stem en wat een zeggingskracht! Zowel in de melancholischer passages als de bevlogen steviger stukken; dit staat als een huis. Ook instrumentaal is er bijzonder weinig op dit werkstuk aan te merken. Persoonlijk zou ik wel een iets grotere bijdrage van de gitaar(solo’s) op prijs hebben gesteld, maar je kan niet altijd alles hebben.

Alle acht nummers, of zeven als je Fragor Utan Svar als intro telt, zijn zeer kundig gearrangeerd, met mooie opbouw, verloop, variaties en oog voor detail. Geen vullers op deze plaat, met de absolute toppers aan het einde; een geweldig daadwerkelijk meeslepend I Skuggan en het gepassioneerd gedreven Hennes Liv. Hopelijk komen ze deze kant een keer op voor een paar live shows.

Related posts

Dead Head – Shadow Soul

Ayreon – 01011001 – Live Beneath The Waves

Sonic Universe – It Is What It Is