Home » Bouncing Souls – Crucial Moments EP

Bouncing Souls – Crucial Moments EP

door pim@rockportaal.nl
186 views 1 minuten leestijd


The Bouncing Souls uit New Jersey bestaan dit jaar 30 jaar! Tijd voor een feestje en daar houd deze band wel van. Dus kwam op 15 maart de EP Crucial Moments uit via Rise Records. Een EP met zes liedjes die van vrolijkheid, snelheid en poppunk uit elkaar knallen en een boek met memorabilia, zoals foto’s, verhalen van fans en bandleden. 
In dertig jaar is alleen de drumkruk een factor van instabiliteit geweest. Sinds 2013 zit George Rebelo erop en die doet het prima. Bassist Bryan Kienlen, vocalist Greg Attonito en gitarist Pete Steinkopf zijn al dertig jaar de spil van The Bouncing Souls en op Crucial Moments laten ze horen dat ze nog lang niet uitgeput zijn als het gaat om songs schrijven.
 
Ieder liedje barst van de vrolijkheid of van de snelheid (1989, het jaar waarin de band officieel bestond, eigenlijk waren ze in 1987 al begonnen) en het lijkt alsof ze aan ieder liedje net zolang hebben gewerkt totdat het niet meer uit je hoofd te neuriën is. Het refrein van titelsong Crucial Moments is al fijn, maar de echte oorwurm is Favorite Everything; fantastische song met een geweldig refrein.
Conclusie: The Bouncing Souls zijn nog steeds de poppunk grootheden van vandaag. Hun vrolijkheid en oprechtheid verwerken ze zo goed in geweldige liedjes waardoor Crucial Moments echt een EP is die je moet checken, al is het alleen maar om te vieren dat de lente is begonnen!
Op een schaal van 1 tot 10:
9.0

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00