Home » Brad – Tivoli (Utrecht) 15/02/2013

Brad – Tivoli (Utrecht) 15/02/2013

door marvin@rockportaal.nl
177 views 2 minuten leestijd

[singlepic id=20942 w=320 h=240 float=left]Het voorprogramma New Killer Shoes is al bezig als we een redelijk gevulde zaal binnen gaan. Het dak gaat er niet bepaald af maar de heren uit Engeland doen hun flinke best om de zaal op te warmen. Wat mij betreft met succes. Meestal staan support acts voor minder mensen te spelen. Hun energieke mix van pop, punk, grunge en indie rock geeft een verfrissende indruk. Al met al een prima opwarmer. Na een half uurtje is het tijd voor de hoofdact, Brad.
De zaal loopt vol alhoewel het niet uitverkocht is. Wel staan hier overduidelijk mensen die voor een portie goede muziek komen. Brad is het hobby-projectje van Stone Gossard, de gitarist van Pearl Jam. Dat de heren in twintig jaar vijf albums hebben uitgebracht geeft al aan dat hier geen druk achter wordt gezet. Brad bestaat uit zanger Shawn Smith, gitarist Stone Gossard, drummer Regan Hagar en bassist Keith Lowe. De muzikant Happy Chichester versterkt de gelederen en neemt keyboard, gitaar en achtergrondzang voor zijn rekening. Allen hebben hun sporen reeds verdiend in de muziekindustrie. Het is duidelijk dat veel mensen voor Stone Gossard komen maar eerlijk gezegd ben ik meer onder de indruk van de vocalen van Shawn Smith. Wat een strot heeft de beste man. Op het ene moment klink hij erg gekweld om dan het volgende moment je met zijn warme klanken in te pakken. Met hier en daar flinke uithalen weet hij echt te overtuigen.
[singlepic id=20948 w=320 h=240 float=right]De eerste paar nummers zijn rustig. Daarna gaat het tempo omhoog. Na een paar nummers gespeeld te hebben doet Stone ook een duit in het zakje door zelf achter de microfoon te gaan staan. En met succes. Een totaal ander stemgeluid dan dat van Shawn maar hij doet zeker niet onder. Brad heeft besloten om Tivoli t egeven waar het voor komt, namelijk een twee uur durende show. Ondanks het feit dat de muzikanten er overduidelijk veel plezier in hebben (grapjes maken en de glimlach op de gezichten) is twee uur lang. Wat de mannen laten horen is een mix die niet in een hokje gestopt kan worden. Gelukkig hoeft dat ook niet. Het heeft veel psychedelische rockinvloeden. Bij vlagen wordt het zelfs zweverig. De muziek is prima maar niet echt bijzonder. De muziek is goed maar wordt nergens spectaculair. Soms wordt het zelfs een beetje eentonig. Dat is jammer maar ik weet zeker dat voor mensen die van deze stijl houden, dit helemaal het einde was.
[nggallery id=1792]
[nggallery id=1793]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00