Home » Brother Firetribe – Diamonds In The Firepit

Brother Firetribe – Diamonds In The Firepit

door Maurice van der Zalm
147 views 2 minuten leestijd

Brother-Firetribe-COVERBrother Firetribe is een Finse rockband die binnen het AOR-genre hun derde cd uitbrengen via Spinefarm Records. Het heeft echter wel zes jaar geduurd voordat de opvolger van Heart Full Of Fire (uitgezonderd de liveDVD) op de markt komt. Wellicht heeft dat de maken met de verplichtingen van de diverse bandleden aan andere bands. Brother Firetribe is namelijk niet zomaar een band. Ik zou bijna spreken van een Finse ‘supergroep’.
Bassist Jason Flinck is naast BF actief als zanger binnen Kings Of Modesty die in 2010 het fraaie Hell Or Highwater op de markt gooiden en onder andere in Engeland vrij populair waren. , Tomppa Nikulainen (keyboard) is actief in de band Cahmir en Kalle Torniainen beroert al jaren de drums bij BF. Op gitaar vinden we niemand minder dan Erno “Emppu” Vuorinen die bij velen wel bekend is als (slag)gitarist bij Nightwish. Kers op de taart, voor mij, is zanger Pekka Ansio Heino die naast Brother Firetribe zijn fantastische stemgeluid ook weet te koppelen aan de band Leverage (waar we al veel te lang niets meer van hebben gehoord). Op Diamond In The Firepit laat de goed geoliede band horen dat ze goed zijn in het schrijven van melodieuze aanstekelijke nummers die binnen het AOR genre in Europa zijn gelijke niet kent. Aan de andere kant van de oceaan komt de band dicht in de buurt van Journey. Met Love’s not enough is de toon gezet. Het heeft een lekker tempo en ligt meteen goed in het gehoor. Maar dat kan eigenlijk van meer/alle nummers gezegd worden. Alle composities hebben een duidelijk begin en een eind en zijn voorzien van een goed refrein. In de single For Better Or For Worse komt dat eveneens goed naar voren. Erno “Emppu” Tonriainen krijgt in dit nummer meteen in het begin genoeg ruimte. Ook in de Winner Takes It All speelt hij nagenoeg subliem. Met de keyboardpartijen van Tomppa Nikulainen heeft hij menig een-tweetje. Een kat-en-muis-spel dat de spanning aardig opvoert. Op zo’n cd horen natuurlijk ook wat rustige nummers/ballads. In Hanging By A Thread en Close To The Bone ligt het tempo aanzienlijk lager. Nummers waarin de gitaarsolo goed wegluistert en uitstekend binnen het nummer past. Daarnaast is er nog de ballad Desperately. Even wegzwijmelen.
Brother Firetribe heeft met Diamond In The Firepit een cd volgezet met nummers die helemaal af zijn. Het is glad, dat is toegegeven maar het klopt allemaal. Een cd vol nummers die aanspreken en mede door het velvet-achtige stemgeluid van Pekka Ansio Heino.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00