Home » Burning – Something Is Lurking In The Dark

Burning – Something Is Lurking In The Dark

door Edwin Knip
96 views 1 minuten leestijd

Burning frontEen vinylsingle als eerste tastbare product om jezelf als band in de markt te zetten, met een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren. Vergezeld van een hilarisch aandoende, maar spraakmakende clip.
Zo begint Burning het offensief om Nederland kennis te laten maken met onvervalste hardrock uit het Oosten van het land.  Het nummer is een zelf geschreven nummer, beïnvloed door old school heavy metal en bands als Kiss en Black Sabbath. Op de B-kant staat het nummer Killers, een cover van Tygers Of Pan Tang. Opgericht in 2013 bestaat de band anno nu uit zanger Hugo Koch (ex-Rise & Burn), Bassist Andy Haandrikman (ex-The Wounded), drummer Jan Engelkes (ex-Chainz) en gitaristen Rene Knegt en Johnny Karst. Burning maakt vanaf de eerste tonen duidelijk dat het menens is. Voor menigeen in de Randstad houdt Nederland na Utrecht op, maar Burning bewijst dat er aan de Duitse grens ook muziek gemaakt wordt die mee mag tellen. Vanaf de eerste tel gaat het vol gas, ronkende gitaren en dreunende drums stuwen het nummer voort. De single is tijdens het Very ‘Eavy Festival van 2014 gepresenteerd, en werd bedolven onder lovende kritieken. Het leverde zelfs een platencontract op, en de band is hard aan het werk om het repertoire uit te breiden.
Voor eind 2014 staan meer optredens gepland, en begin 2015 zal er een vinyl lp verschijnen. Burning, een band om te onthouden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00