Home » Burning – The P.I.D. Files

Burning – The P.I.D. Files

door Edwin Knip
224 views 2 minuten leestijd

Burning laat op geheel eigen wijze het licht schijnen over de vermeende dood van Beatle Paul McCartney in 1969.
De samenwerking met thriller schrijfster Bronja Hoffschlag voor het debuut album Nightmares is dermate goed bevallen dat voor de nieuwe EP wederom een samenwerking wordt aangegaan. Van het debuut werden vrijwel alle duizend albums verkocht en het album haalde lovende kritieken binnen in binnen- en buitenland. De band speelt oldschool heavy metal en weet zich onder leiding van de charismatische Hugo Koch goed te manifesteren op live podia. Zo werd er al flink getoerd met Diamond Head, Tygers Of Pan Tang, Danko Jones en Picture.
Als in 1969 het eerste artikel verschijnt over een mogelijk overlijden van McCartney is dat het begin van een stroom geruchten. Het is de start van de complottheorie dat McCartney is vervangen door een dubbelganger.  Zo zou collega Harrison het over Faul hebben, en heeft Starr onlangs onthuld dat McCartney inderdaad overleden zou zijn. De vervanger zou Billy Shears zijn, hij werd door manager Brioan Epstein voorgesteld als vervanger nadat Shears een lookalike wedstrijd had gewonnen. Los van het feit of dit allemaal waar is of niet, Burning zag er een mooi onderwerp in voor het nieuwe album.
De nummers hebben een solide drive en staan muzikaal als een huis. In ruim een kwartier tijd brengt de band vier nummers. De EP opent met Paul, een nummer met stevige riffs en een strakke drive. Het gitaarspel is snel en de boodschap van het nummer is duidelijk the show must go on. Beide gitaristen Johnny Karst en Rene Knegt strijden op de gitaar een gevecht in een solo die zich in de hoogste versnelling afspeelt.
On The Run klinkt wat meer richting NWOBHM stijl en heeft het tempo iets lager liggen. Ook hier valt de op hoe alles muzikaal in elkaar past. De stem van Hugo Koch past perfect bij de nummers. Nadat Angels Of The Universe en Burried afgelopen zijn, is het duidelijk. Burning heeft een EP van hoge kwaliteit afgeleverd. De Drents-Groningse formatie bewijst andermaal dat metal nog steeds leeft.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00