Home » Browsing Collection – Don't Want To Dance

Browsing Collection – Don't Want To Dance

door Edwin Knip
96 views 1 minuten leestijd

Het Zweedse Browsing Collection brengt een overrompelende mix van rock en punk.
De band timmert al sinds 2008 aan de weg, in 2015 kwam het debuut Greetings From Wonderland. De band treedt op in heel Zweden en heeft zelfs een toer gedaan door Zuid Korea.  De all-female band bestaat uit zangeres/gitarist Mimi Brander, gitarist Moa Lenngren, bassist Nora Lenngren en drummer Carro Karlsson. Na de release van een volledig album heeft de band deze keer gekozen voor een EP met zes nummers. Zes nummers waarover de band zegt dat ze beter zijn dan eerder materiaal. De bandleden zijn ouder en meer ervaren geworden.
De nummers op het de EP kenmerken zich door lekker agressief gitaarspel en dito vocalen. De nummers hebben een goed in het gehoor liggende drive en zijn erg melodieus. One Time A Year is het eerste nummer, het gaat over die ene moment in het jaar dat je onopgemerkt alles kunt doen en laten wat je wilt. Los van de alledaagse sleur. Thank God It’s Friday heeft strakke gitaar riffs en een hoog tempo. Net als op andere nummers worden de vocalen van Brander ondersteund door de stemmen van de zusjes Lenngren. Het geeft een mooi compleet nummer.
Veel te snel komen we bij The Story That Never Ends, het zesde en laatste nummer van dit twintig minuten durende album. Gezien de kwaliteit van de nummers had dit best het dubbele mogen zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00