Home » Buzzkill Baby – The Origin Of Buzz

Buzzkill Baby – The Origin Of Buzz

door Filip van der Linden
202 views 2 minuten leestijd

De Belg Dominique (Do) De Vos heeft al heel wat hardrock- en andere bands geleid. Southern Voodoo en Motorcity Angels om er maar twee te noemen. Daarmee speelde hij Vlaanderen plat, maar na enkele jaren en enkele albums ging de stekker er uit. Maar nu is hij terug met een nieuwe band met nieuwe leden. Het nieuwe hardrockgeluid sluit aan op dat van Southern Voodoo en Motorcity Angels, maar met toch enkele andere accenten.
 
Buzzkill Baby heet de nieuwe band en het debuut werd The Origin Of Buzz gedoopt. De strijdmakkers van Do (zang en gitaar) zijn deze keer bassist Bjorn Van Gompel, drummer Nico De Moor (ook al bij Motorcity Angels) en Frederik Landuyt (leadgitaar). Zij leerden het klappen van de zweep in bands als Howlin’ Roaddogs, Speedball Jr., The Bollock Brothers, Interfear, Lipstick Traces, Lula Sweet, … Divers misschien, maar toch ook weer niet. De mastering was in handen van Peter Van Elderen van Peter Pan Speedrock.
 
The Origin Of Buzz is wat zwaarder op de hand en donkerder dan Southern Voodoo en wat genuanceerder en verfijnder dan Motorcity Angels. De zes tracks zijn allemaal uptempo, maar ook weer niet verschroeiend hard. Speedy hardrock die doet denken aan het leukste dat je je kan herinneren van Skid Row, Ratt en Mötley Crüe en andere Belgische bands in dat straatje als Speed Queen, WildHeart en Albert’s Bastards. Maar dan toch met een heel solide basis.
 
De beste track op Origin Of Buzz is zonder meer So Sorry For You. Het mag jammer heten dat dit debuut slechts zes tracks telt. Deze ongeslepen diamant heeft vast nog facetten die we in deze zes nog niet kunnen vinden, maar die er vermoedelijk wel zijn. Wij kijken dus vol verwachting uit naar de Childhood of Buzz en Buzz As A Teenager. Volwassen worden hoeft niet voor deze Baby.
 
Op 10 maart speelt Buzzkill Baby als support van Vandenberg’s Moonkings in Kortrijk (België).
 
http://itsabuzzkillbaby.com/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00