Home » By'ce – Reset To Zero

By'ce – Reset To Zero

door Eric van den Bosch
152 views 2 minuten leestijd

By'ce - Reset To Zero coverHet valt niet mee om informatie te vinden over By’ce. Wie is het – en nog basaler: hoe spreek je het uit? Na lang zoeken vind ik in elk geval dat hij een EP en een full-length album uitbracht met de Franse atmospheric-metalband Sammsara. Reset To Zero is het eerste album van zijn soloproject waarin die roots terug te horen zijn.
Niet meteen trouwens. Opener “Reset To Zero” begint met een mix van elektronica en gitaarriff die sterk doet denken aan Senser, de Britse raprockers die in 1994 kortstondig succes hadden met het album Stacked Up. Ook elders, zoals bijvoorbeeld in “Self Control”, is een forse rol ingeruimd voor de elektronica.
In andere tracks is dat een stuk minder het geval en is het vooral het gitaarwerk dat de show steelt. By’ce kiest daarbij eerder voor een melodieuze benadering dan voor uitbundig technisch kunnen en dat werkt goed. Met een uitgekiende mix van heldere, sfeervolle akkoorden en rauwe solo’s weet hij bijvoorbeeld in de langste track “Free” een mooie proggy sfeer neer te zetten.
Anders dan bij Sammsara neemt By’ce ook de zang voor zijn rekening. Ik heb mijn twijfels over of dat een verstandige stap was. Hij lijkt op dit album al regelmatig aan de grenzen van zijn kunnen te zitten en desondanks is het resulterende zanggeluid nogal dertien-in-een-dozijn.
Da’s jammer, want verder is het een interessant album geworden. Niet vlekkeloos, maar voorzien van genoeg eigenwijsheid om nog te groeien. Nog dit jaar moet er een opvolger verschijnen en ik ben benieuwd op By’ce daarop nog een stapje verder kan komen.
https://www.youtube.com/watch?v=J6s4bo9GBsE
By’ce website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00