Home » California Breed – California Breed

California Breed – California Breed

door Edwin Knip
118 views 2 minuten leestijd

CALIFORNIA BREED coverHerinneringen aan de begintijd van de hardrock, de opkomst van bands als Black Sabbath, Led Zeppelin en Deep Purple. Dat is de eerste indruk bij het beluisteren van de debuutcd van California Breed.
Een debuutcd van een een nieuwe band, gevormd door grote namen. Zanger/bassist Glenn Hughes, drummer Jason Bonham en gitarist Andrew Watt hebben samen met producer Dave Cobb een geweldig album afgeleverd. Bonham en Hughes zijn lyrisch over de 23 jarige Watt, die een groot talent wordt toegedicht. Hughes en Watt schreven bij de eerste ontmoeting twee nummers, Chemical Rain en Solo, die beide op het album staan. Daarna werd Bonham gevraagd om mee te doen. Het resultaat is een album waar de band zich niet voor hoeft te schamen.  De cd begint met All The Way, een uptempo nummer, door Hughes gezongen alsof zijn leven er van afhangt. Chemical Rain is een wat rustiger nummer, maar is zeker geen ballad. Midnight Oil is een opvallend nummer, het doet erg denken aan Gimme Shelter van de Rolling Stones. Een catchy refrein met de toevoeging van vrouwelijke vocalen maakt het nummer een song waarvan je zou willen dat het twee keer zo lang duurde. Het nummer begint met een drum intro en eindigt uiteindelijk met een drumsolo. All Fall Down is een rustig nummer dat langzaam naar een mooie climax toewerkt.  Met The Grey gaat de band een versnelling hoger en laat horen wat het potentieel is.  Hierna volgen Days They Come en Spit You Out, waarna Strong volgt. Strong is een wat ingetogener nummer met een acoustische gitaar.
De hele cd telt 12 nummers, en zoals Glenn Hughes het zo mooi zegt ‘dit gaat iets heel bijzonders worden’.  Een cd die zeker niet misstaat in de platenkast.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00