Home » Valley Of The Sun – Stonerrock in een nieuwe richting

Valley Of The Sun – Stonerrock in een nieuwe richting

door Maurice van der Zalm
139 views 6 minuten leestijd

12 Jacket (3mm Spine) [GDOB-30H3-007}Wanneer je een cd tegenkomt die elementen uit het stonergenre weet te vermengen met echte rock and roll en daarmee een brug weet te slaan tussen de oude Soundgarden, Alice In Chains en AC/DC, heb je wel een lekkere cd weten te maken. Drummer Aaron Boyer praat me bij over de laatste cd van de band.
Valley Of The Sun is in 2010 opgericht. Kun je me iets meer vertellen over de band=
Aaron: Natuurlijk. Ikzelf ben samen met Ryan Ferrier en onze vorige bassist Chris Ownes en vorige gitarist Casey Beagle de band begonnen. Ryan en Chris speelden samen al in een band die Blacklight Barbarian heette. Toen die band uit elkaar ging heb ik contact opgenomen met ze om te zien of ze misschien geìnteresseerd zouden zijn in een nieuw project. Ze waren allebei enthousiast en toen hebben we Casey erbij gehaald en zijn we begonnen met het schrijven van nummers die we op het podium speelden. Chris en Casey zijn uiteindelijk uit de band gestapt. Er waren geen drama´s. Het leven van ons afzonderlijk had gewoon andere plannen in petto. We pikten Ryan McAllister op en besloten om voortaan als een trio voort te bestaan tot de dag van vandaag.
Heb je in de tussentijd toch niet overwogen om weer een vierde lid te zoeken=
Aaron: Zoals ik al zei zijn we begonnen met z’n vieren. Toen onze gitarist de band moest verlaten en we met z’n drieën overbleven zijn we nog wel op zoek geweest, maar dat is vrij moeilijk. We zijn nu in staat om met drie personen hetzelfde geluid neer te zetten als voorheen en dat voelt gewoon goed.
De intentie van de band is om de grenzen van de Stonerrock in een nieuwe richting te sturen. Waar komt die behoefte vandaan?
Aaron: Dat was oorspronkelijk de bedoeling met The Sayings Of The Seers. Persoonlijk denk ik dat er weinig ruimte zit in het genre. Toen iedereen al die tijd bezig was met het lo-fi ding, wilden wij een andere kant op gaan en maakten gebruik van moderne opnametechnieken. Op de laatste cd Thunderhawk echter was ons doel simpel om een cd te maken met goede rock and roll gespeeld door een trio.
Je hebt eerder aangegeven dat je je het gefocused op een strak geluid en dito presentatie. Op welke manier hoor ik dat terug?
Aaron: Het is ook weer meer hoorbaar op The Sayings Of The Seers. Dat is echt een strak en slank geluid. Het klinkt enorm. Met Thunderhawk denk ik dat het merkbaar is in bepaalde stukken zoals het einde van Worn Teeth of in het bruggetje in Within The Glare.
fisheye credit John NaclerioJullie besloten om wederom de Nada Studio’s in New Windsor te kiezen voor het opnameproces. Om welke redenen?
Aaron: De eerste cd was eigenlijk gewoon alleen Ryan Ferrier en ikzelf. We waren toen in staat om een cd te maken die we zelf echt leuk vonden. Met de toetreding van Ryan McAllister  leek het ons leuk om te kijken of we dezelfe magie konden grijpen bij Nada met John. Het is gewoon een geweldige studio. John heeft een fantastisch gehoor en hij heeft de hand gehad in diverse goede cd’s.
Naar de cd luisterend herken ik een aantal elementen. Het is een beetje Billy Idol (Maya) of AC/DC (The Message Is Get Down), maar ook Alice in Chains (Lazer Vision). Waar liggen de belangrijkste invloeden van de band?
Aaron: We putten uit diverse invloeden. Dat gaat van Led Zeppelin tot aan Soundgarden en van de Cars tot aan Monster Magnet.
We hebben al eerder vergelijken getrokken met jullie vorige cd. Waar verschilt Thunderhawk nu het meeste in?
Aaron: Ik denk dat het grootste verschil ligt in het feit dat het meer rock and roll is. Er zijn meer rock and roll-elementen terug te horen dan in eerder werk van ons. Op de laatste cd ligt er ook een kleinere stempel van de producer op.
Jullie zijn gaan schrijven aan nieuw materiaal na de tour met The Truckfighters. Hoe gaat dat schrijven binnen Valley Of The Sun?
Aaron: Het schrijven van nieuwe nummers is een vreemde bezigheid. Soms komt iemand ineens met een compleet nummer aanzetten, maar soms is het ook niet meer dan een riff of een goed idee. We hebben sommige nummers na één keer spelen meteen onder de knie en bij sommige nummers duurt het wel zes maanden voordat het nummer echt helemaal af is. We hebben niet één bepaalde manier om nummers te schrijven.
Electric Talons Of The Thunderhawk is net uitgebracht. Zijn er nog dingen muzikaal gezien die je nog niet hebt gedaan, maar wel een keer zou willen proberen?
Aaron: Ik zou nog wel eens een synthesizer in onze muziek willen stoppen, maar ik denk eigenlijk dat ik daarmee de enige ben binnen de band die dat erg graag wil. Het zou er meteen uitgestemd worden haha.
We hebben het al gehad over The Truckfighters. Wat zou je willen zeggen over deze band?
Aaron: De jongens van The Truckfighters zijn allemaal geweldige kerels en ze zijn een grote hulp voor ons. We hadden heel veel geluk gehad dat we met ze mochten touren door de Verenigde Staten en Europa. Het is een geweldige drawing credit John Sebastianervaring geworden voor ons.
Wat kunnen we nog meer verwachten van Valley Of The Sun in Europa?
Aaron: Ik hoop dat we dit jaar nog een keer terug kunnen naar Europa. Er bestaat de mogelijkheid dat dit in de herfst gaat gebeuren maar er is helaas nog niets bevestigd. We weten wel zeker dat we in de zomer van 2015 wel weer aanwezig zullen zijn op de diverse podia.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00