Home » Castle – Deal Thy Fate

Castle – Deal Thy Fate

door Edwin Knip
162 views 1 minuten leestijd

Een uitgebalanceerde mix tussen heary metal en doom metal uit de Verenigde Staten.
De opvolger van Welcome To The Graveyard is al weer het vijfde album van Castle. De band bestaat uit zangeres/bassist Elizabeth Blackwell, gitarist Mat Davis en drummer Al McCartney (ex-Nosferatu). Deze samenstelling speelt al samen sinds de oprichting in 2009.
Meteen vanaf de intro van Can’t Escape The Evil, tevens de single, knalt er melodieuze, zware rock uit de speakers. Skull In The Woods is van hetzelfde kaliber, een lekker ronkende bas, zware gitaar riffs en solide drumwerk en dat alles in combinatie met de fascinerende stem van Blackwell. De nummers komen in een aanstekelijk tempo voorbij, ritmisch ligt het allemaal goed in het gehoor. Af en toe klinkt het alsof je naar nummers van Black Sabbath uit de begin jaren zeventig zit te luisteren.
Het album is het afgelopen jaar geschreven in de Mojave Desert, vlak bij Joshua Tree in Californië. Tekstueel zijn de nummers doorspekt met folklore, verhalen over de donkere kant van Amerika. De teksten gaan onder andere over sekte leiders en serie moordenaars. De band heeft de tijd genomen om de nummers goed neer te zetten voordat het opname proces begon.
Het resultaat is een sterk album met negen nummers van hoge kwaliteit. Om het album te promoten in Europe is de band een Europese gestart in oktober. De band zal Nederland niet aan doen, maar er is zeker een kans om een live show te bezoeken aangezien de agenda meerdere data in Duitsland kent.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00