Home » Doe Maar – 013 (Tilburg) 17/10/2018

Doe Maar – 013 (Tilburg) 17/10/2018

door Maurice Tonies
148 views 3 minuten leestijd

Doe Maar bestaat 40 jaar en viert dit heuglijke feit middels een uitgebreide clubtour. De leveranciers van hits zoals Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar) en De Bom zijn eigenlijk niet meer weg te denken in de Nederlandse pophistorie. Wie heeft er dan ook niet eens een nummer van ze op de radio voorbij horen komen of was vroeger één van die gillende fans die een traantje wegpinkte toen men hoorde dat hun favoriete band ging stoppen? Aan afscheidstournees of zogenaamde reünies doet men niet meer. Of zoals ze zelf al zingen Er Verandert Nix!
Buiten de 013 in Tilburg staat bij aankomst een flinke rij te wachten om de zaal te mogen betreden. Vanaf dat moment hangt er al een gemoedelijke sfeer, iedereen heeft er zin in en in de rij worden al wat hitjes besproken, zouden ze die en die gaan spelen vanavond? Dit geroezemoes houdt nog even aan totdat iets na half negen de zaallichten doven en iedereen zag mag gaan vergapen aan het meezingspektakel. Om meteen de twijfels weg te nemen opent Doe Maar de show met Alles Doet ’t Nog, een mooie knipoog om te laten horen dat alles nog dik in orde is bij deze formatie, wiens leeftijd ook gemiddeld de zeventig jaar aantikt. Na deze leuke opener mogen de keeltjes in Tilburg wijd open om vervolgens de gehele avond niet meer dicht te gaan.
Met speels gemak schotelen de mannen met een brede glimlach ons de bekende nummers van weleer voor en het is heerlijk meezingen met Radeloos, Nachtzuster en Macho, maar de grootste hits blijven nog even in het vat bewaard. Men bouwt de set prima op en op de vele schermen komen allerlei beelden van het verleden voorbij. Men maakt er samen een feestje van en wat zijn de heren in de loop der jaren bijna niet veranderd. De stemmen klinken net als voorheen, slechts hun haardossen hebben een ander kleurtje gekregen. Ook blijven heren op en top als het gaat om de muzikaliteit, ze zijn op geen fouten te betrappen. Net zoals de tour al zegt Er Verandert Nix.
Het is dan ook voor Doe Maar een koud kunstje om de zaal in zijn greep te krijgen. De Nederpopformatie  heeft natuurlijk wat roots in Tilburg, maar dat is niet waarom de bezoekers massaal naar de zaal gekomen zijn. Ze willen de bekende hits horen en deze krijgen ze halverwege de set op een presenteerblaadje aangereikt. De eerste tonen van Zoek Het Zelf Maar Uit en 1 Nacht Alleen zorgen dat heel de 013 begint te dansen en mee te zingen en dat houdt tot het einde maar niet op. Uit volle borst zingt men alles letterlijk woord voor woord mee, waarbij het eerste couplet van Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar) geheel door het publiek wordt gezongen, waarna de band invalt. Een groter meezingspektakel kun je niet krijgen. Als dan ook na De Bom de show er bijna blijkt op te zitten bedenken we ons eigenlijk wel grote hits we nog missen.
Dat blijken er niet veel meer te zijn. In het toegift speelt Doe Maar nog een paar nummers, waarbij de dames ineens allemaal even een Belle Hélène zijn, waar we in de afsluiter massaal Smoorverliefd op zouden kunnen worden. 40 Jaar Doe maar is dan ook 40 Jaar feest. De show van twee uur was dan ook een feest der herkenning die zijn wiedeweerga niet kent. Anno 2018 zijn de mannen nog topfit en kunnen dan ook nog jaren mee….. NIX veranderd dus!
Archieffoto door Marc Koetse – Rockportaal.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00