Home » Chalice – Trembling Crown

Chalice – Trembling Crown

door Edwin Knip
229 views 1 minuten leestijd

Het debuut album van de melodische heavy metal band uit Finland.
Opgericht in 2016 komt Chalice in 2020 met het debuut album. Eerder was er al een demo uitgebracht en in 2019 een EP, maar hier is dan eindelijk het debuut album.  Het Finse kwartet bestaat uit zanger/gitarist Verneri Benjamin Pouttu, gitarist/toetsenist Mikael Cristian Haavisto, bassist Joni Adrian Petander en drummer Olli Tönönen.
De nummers op het album zijn het resultaat van vijf jaar schrijven, herschrijven, oefenen en opnemen. De stem van Pouttu is prettig om naar te luisteren. De nummers zitten muzikaal sterk in elkaar, stevig gitaarwerk in het bijna acht minuten durende openingsnummer Night’s Hands geeft aan wat je kunt verwachten. De band weet muzikaal goed te variëren binnen de nummers. Op het zeven nummers tellende album duurt het kortste nummer bijna vijf minuten.
Stevige metal wordt moeiteloos gecombineerd met doom en powermetal. Het titelnummer Trembling Crown bevat een stukje Flamenco en het nummer Stars kent naast de tempo wisselingen en talloze breaks een ouderwets synthesizer geluid. De band is niet bang om te experimenteren. Het nummer Stars duurt langer dan negen minuten en is een topstuk op dit album. Ingewikkelde melodielijnen en sterke teksten markeren de nummers op Trembling Crown. De band zet een prachtig product neer waar je bij elke luisterbeurt weer nieuwe geluiden hoort.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00