Home » Incursion – The Hunter

Incursion – The Hunter

door Edwin Knip
164 views 1 minuten leestijd

Het eerste officiële muziekstuk van een band die ook al in de jaren tachtig actief was.
Incursion was actief van 1982 tot 1986 maar het enige dat toen uitgebracht werd was een demo in 1984 met vier titels. De band komt in 2018 weer bij elkaar, op voorspraak van de drie originele leden gitaristen Maxx Havick en Mick Lashinsky, en drummer Buddy Norris. Havick speelde in de eerste line-up de bas. De band wordt gecompleteerd door zanger Steve Samson en bassist Stone Jamess.
The Hunter is een concept EP. The Hunter wordt geboren in een door oorlog verscheurd land en vanaf zijn geboorte is zijn levenstaak te vechten om te overleven. Hij moet strijden tegen innerlijke demonen, maar er is ook echte strijd. Zijn strijd voert hem langs chaos en laat hem vechten met de valse koning.
De muziek op de EP is snel en jaren tachtig georienteerd. Snelle gitaar riffs domineert een nummer als Fade To Black. De band gebruikt koortjes in de nummers zoals goed te horen is in de intro van Guiding Faith. Als je de hele EP beluistert is het even alsof de tijd heeft stilgestaan. De nummers zijn sterk en liggen goed in het gehoor. Het is zonder meer duidelijk dat deze nummers het ook in de jaren tachtig uitstekend gedaan zouden hebben.
Na het uitbrengen van deze EP heeft de band zijn zinnen gezet op een volwaardig album dat nu toch eindelijke zal moeten verschijnen. Voorlopig moeten we het even met deze vijf nummers doen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00