Children Of Bodom – A Chapter Called Children Of Bodom (Final Show in Helsinki Ice Hall 2019)

In 2019 stond het Finse Children Of Bodom voor het laatst op het podium in de Ice Hall in Helsinki. Op zich is dat niet zo bijzonder, omdat er wel meer bands een hele lange pauze nemen, gewoon stoppen zoals Slayer of KISS, of de band ontbinden. Dat deed Children Of Bodom ook, hoewel Alexi Laiho (gitaar, zang) en Daniel Freyberg (gitaar) verder gingen onder de naam Bodom After  Midnight in 2020.

Het is het onverwacht overlijden van Alexi Laiho in december 2020 dat dit laatste optreden zo bijzonder maakt. Het overlijden verraste vriend en vijand en het blijft ergens nog altijd gissen waar hij precies aan is overleden.

Op het album A Chapter Called Children Of Bodom (Final Show in Helsinki Ice Hall 2019) krijg je de liveregistratie van een concert waar de band in alle glorie energiek achttien composities de revue laat passeren. Je krijgt een mooi overzicht van het complete werk bestaande uit tien studioalbum, twee live-albums, twee EP’s en een DVD. En Children Of Bodom bewijst op dit livealbum dat ze het inderdaad verdienen om de best verkopende artiest te zijn van Finland met meer dan een kwart miljoen albums.

Natuurlijk vind je de grootste (publieks)hits op het album. Denk hierbij aan het opzwepende In Your Face, het groovende Are You Dead Yet?, het uptempo I Worship Chaos, Follow The Reaper of Hate Crew Deathroll.

Feit is dat je met dit album een mooi overzicht en helaas laatste product vindt van een band die zoveel te bieden had en waarvan menigeen het enorm jammer heeft gevonden dat Children Of Bodom, los van het overlijden van Alexi, in 2019 besloot dat het optreden in Ice Hall in Helsinki het laatste was. Gelukkig is het geheel goed opgenomen en kun je met weemoed, maar vooral met veel plezier ruim een uur je hart ophalen met deze Final Show.

Related posts

Orange Goblin – Science, Not Fiction

HellForged – Dehumanised

The Color Of Rain/Meslamtaea – Nihil Vincit Omnia