Home » Civilian – The Second

Civilian – The Second

door Maurice van der Zalm
170 views 2 minuten leestijd

cover civilian the secondCivilian is een band uit het Belgische Limburg die in 2012 hun debuutalbum Wake-Up Call uitbrachten. Het zorgde ervoor dat de sympathieke Belgen een aardige fanschare wisten op te bouwen. Eind 2014 was het tijd voor de opvolger en werd aan het Hasseltse publiek voor het eerst gepresenteerd. Het tweede album heeft de titel The Second meegekregen.
Deze titel verwijst natuurlijk naar het feit dat dit het tweede album is dat de band op de markt zet. Aan de andere kant is het de titel van het nummer The Second dat officieus met een duur van slechts één seconde het kortste nummer is dat ooit op cd is opgenomen. De overige nummers zijn wat langer en worden gekenmerkt door een stevig geluid waar de nodige metal en bluesy geluiden zijn verwerkt. Gewoon lekker vierkwarts met de nodige bluesyelementen hoor je komt bijvoorbeeld goed naar voren in Wrong Side Of The Road. Opvallend en prettig is het rauwe stemgeluid van Mark van Luijk. Een geluid dat ook in Dead Man Walking mooi naar voren komt. Helaas lukt het hem niet om het complete geluid met slechts zijn stem te dragen. Dead Man Walking start veelbelovend, maar kan mijn verwachtingen niet waarmaken. Het refrein loopt niet en zorgt voor wat verwarring bij mij. Leuk is nog wel Love In The Moshpit. Met de nodige datingsites is dit misschien gewoon dé oplossing voor de metalhead die een partner zoekt. Het nummer is een soort uptempo punkrocknummer en ligt goed in het gehoor. Vanaf Stars Tonight lukt het de band echter niet om mijn aandacht vast te houden. Met uitzondering van C.E.O. dat nog snel en goed klinkt en de slowrock in Closed Door is aardig. De rest van de nummers ligt echter in eenzelfde straatje als de eerste paar nummers, wat voor sommigen heerlijk is, en gaan voorbij zonder dat ik eigenlijk enthousiast opveer.
Voor mij is The Second niet het album waar ik van houd en heb het idee dat de band het niveau van de oefenruimte (nog) niet is ontstegen. Dat is wel jammer voor onze zuiderburen en voor mij.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00