Home » Club Void: Hippie Death Cult + The Velvets – Popei (Eindhoven) 10/11/2023

Club Void: Hippie Death Cult + The Velvets – Popei (Eindhoven) 10/11/2023

door Xander Pas
505 views 3 minuten leestijd

Het Amerikaanse Hippie Death Cult stond afgelopen editie van Club Void in Popei, evenals het uit Deventer afkomstige drietal The Velvets. Dit waren twee voor mij onbekende namen, toch is het met Club Void altijd wel de gok waard. Zeker op zo’n fijne locatie als Popei, waar altijd wel iets te doen is.

The Velvets
The Velvets opende de avond. Een energiek bandje met humor en een passie voor de muziek de ze maken. Psychedelische punk met een grunge randje lijkt de band te omschrijven. Ook voor doom metal liefhebbers die iets minder traags willen horen voor de afwisseling zullen niet teleurgesteld naar huis zijn gegaan na het optreden. Wat een fijne set nummers, die uitnodigen tot headbangen en waar de gehele zaal enorm van genoot. Met name het laatste nummer was erg sterk, als ik het goed heb onthouden was deze door de gitarist op 14-jarige leeftijd geschreven. Dat nummer heeft sindsdien zijn kracht niet verloren en was voor mij toch wel het hoogtepunt van de set. Mindere nummers staan bij The Velvets niet in het vocabulair, na enkele nummers denk je de weten wat je kunt verwachten en wisten ze je toch nog te verrassen.

Hippie Death Cult
Na The Velvets waren mijn oren nog even aan het uitsuizen. Het moment dat ik Hippie Death Cult op het podium zag lopen moest ik gelijk aan Coven denken. Een vergelijking die niet helemaal misstaat en best logisch is aangezien het een grote bron van inspiratie voor de band is geweest. Zangeres / bassist Laura Phillips wist de nummers overtuigend te brengen en werd perfect gecomplimenteerd door de drummer en gitarist. Dit is precies het soort muziek waar ik van geniet, de zaal was het daar mee eens. Tussen de nummers door ging een goed aantal platen en shirts al over de toonbank, er werd meegezongen door de mensen die al bekend waren met de band en er klonk een luid applaus dat op de gang nog hoorbaar was.

Na het concert heb ik nog het een en ander van ze beluisterd. Ook dat stelde niet teleur, al zijn ze live op hun best. De energie, de show eromheen en naderhand het contact met de band geven de muziek wat extra’s. Er was een goede interactie tussen de band en het publiek, de setting in zo’n kleine zaal en een distorted geluid gaven de charme van deze moderne doom classics mooi weer. Niets te klagen eerlijk gezegd. Wederom een geslaagde editie van Club Void.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00