Home » Cobra Cult – Second Gear

Cobra Cult – Second Gear

door Edwin Knip
204 views 1 minuten leestijd

Het tweede album van het Zweedse Cobra Cult klinkt lekker ruig.
De band weet op het album een aantal eigenschappen van grote voorbeelden te combineren. Stel je voor dat je de melodieën van Social Distortion en de vocalen van L7 en The Distillers vermengd met de stevige riffs van The Misfits, dan kom je ongeveer uit op het nieuwe album Second Gear.
Vanaf Sell Your Soul komt er een stortvloed van intense gitaarrock op de luisteraar af, een zware en compacte muur van akkoorden waarin zowel metal als punk invloeden zitten. Het is bijna net als bij het debuut album waar Power Play Magazine heel treffend over schreef: Just heads-down, uncomplicated, three-chord metal done right. En zo is het ook, geen ingewikkelde trucjes, geen technische hoogstandjes maar gewoon eerlijke recht toe recht aan rock muziek.
The Devil’s End gaat op de ingeslagen weg verder, er is nauwelijks tijd voor een adempauze. Run For Your Life is ook al zo’n snel nummer, pompende gitaren en roffelende drums, dit is genieten. Mean Machine is melodieuzer en kent ook een kleine stap terug in tempo. De vocalen van Linkhult passen perfect bij de nummers. Het gitaarwerk is stevig en dragend zonder dat het echt te veel overheerst. Met Hey, Dust On My Boots en Beat The Demon gaat het in hoog tempo richting Hit The Stage, het afsluitende nummer van dit slechts 23 minuten durende album. Uiteraard veel te kort en het is bizar hoeveel energie je in zo’n kort tijdsbestek kunt stoppen. Een geweldige prestatie!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00