Home » Coffin Hunters – Wake The Dead

Coffin Hunters – Wake The Dead

door Edwin Knip
288 views 2 minuten leestijd

Het tweede album van de uit Californie afkomstige NWOTHM band is uit!

NWOTHM staat voor New Wave Of Traditional Heavy Metal, oftewel terug naar de jaren 70/80. Invloeden van klassieke bands als Iron Maiden, Dio, Deep Purple, Judas Priest en Black Sabbath. En dan zal ik er nog wel een paar vergeten. Coffin Hunters wordt in 2017 opgericht en bestaat op dit moment uit zanger Sean Rivera (The Dollhouses), gitarist Eric H. OrSweden (echte naam Eric Harriman), bassist Brian Crites en drummer Brennan Kunkel (Ursa, ex-Cormorant).

In 2017 komt de EP Coffin Lord uit, in 2019 komt het debuut album The Fire Knight en nu is het tijd voor het tweede volledige album. Het album duurt bijna drie kwartier en bevat acht nummers. Het titelnummer Wake The Dead is het eerste nummer. Een uptempo rocker vol roffelende drums en gitaar hooks, het is een mooi en veelbelovend begin. In de hierop volgende nummers legt de band het tempo iets lager. Dreams Of You is bijna een pop/rock nummer.

De vocalen van Rivera zijn relatief hoog, af en toe bijna schel maar dat kan ook aan de opname techniek liggen. Het geheel klinkt alsof het live is opgenomen waardoor er extra sfeer in het album komt. Er is hier en daar tijd voor een langere gitaar solo, en het valt op dat in de rustiger stukken de vocalen prettiger in het gehoor liggen. Het is alsof Rivera dan minder inspanning (lees: moeite) moet doen om de tonen te halen.

Het album wordt afgesloten met een opnieuw opgenomen versie van Coffin Lord dat ook op de eerste EP staat. Het is uiteindelijk een versie van meer dan tien minuten geworden. Alles bij elkaar een goed album en zeker aan te raden voor liefhebbers van klassieke heavy metal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00