Home » Dark Princess – Phoenix

Dark Princess – Phoenix

door Edwin Knip
430 views 2 minuten leestijd

Na het laatste album in 2012 bleef het lang stil rond deze Russische band, maar nu is de band weer uit haar as opgestaan als een feniks.

De band ontstaat in 2004 en in de jaren 2005, 2006 en 2007 komt er elk jaar een album uit. In 2012 komt dan het vierde en voorlopig laatste album uit In 2017 stopt de band om in 2020 weer op te starten. In aanloop naar de release van het vijfde album in 2023 brengt de band meerdere singles uit die uiteindelijk op het album Phoenix terecht zullen komen.

De band bestaat uit leden van het eerste uur zangeres Olga Trifonova (ex-Sacrament) en toetsenist/zanger Stepan Zuev (Sangvis). Vanaf 2022 wordt deze line-up gecompleteerd door de ex-Sangvis muzikanten bassist Denis Nikulshin, gitarist Denis Burkin en drummer Sergey Moroz. De symfonische gothic metalband is dus weer op volledige oorlogssterkte.

Met haar sterke vocalen weet Trifonova de juiste lading te geven aan de nummers. De nummers melodisch, af en toe wat bombastisch. De combinatie van de vrouwelijke vocalen met rauwe mannelijke grunts zoals bijvoorbeeld in Phoenix vormen nummers tot een sterk geheel. Maar de band schuwt ook het rustige werk niet, zo horen we in The Light een akoestische gitaar terug. Weliswaar in combinatie met de andere instrumenten, waardoor het zeker geen ballad wordt, maar het is dus niet één al al bombastisch geweld.

De nummers gaan over vrijheid, liefde en verdriet. De luisteraar hoort een geoliede machine spelen zonder dat het ergens lijkt alsof het op de automatische piloot gaat. Er zit gevoel in de nummers, en veel energie. Na het beluisteren kun je alleen maar bevestigen dat dit album een sterke wedergeboorte is. De verwachtingen voor een nieuwe reeks albums is geboren. Ga dit luisteren!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00