Home » Convictive met Tales Of Perdition tour naar Jan Hertog

Convictive met Tales Of Perdition tour naar Jan Hertog

door Wendy Steenmans
140 views 3 minuten leestijd

In maart zal de Tales Of Perdition tour plaats vinden. De tour zal drie dagen gaan duren waarbij twee locaties in Duitsland worden aangedaan. Op zaterdag 25 maart zal Jan Hertog uit zijn voegen gaan trillen in het Belgische Maasmechelen. De locaties van de tour zijn speciaal geselecteerd om de opmerkelijke en donkere atmosfeer van deze exclusieve line up te versterken.
Convictive kan je niet makkelijk in een hokje plaatsen. Het is Duitslands meest betekenisvolle metal band. Zij combineren black metal met elementen van post rock met bloedstollende screams. Deze band afkomstig uit de afgestofte kolen mijnen uit het Rijn – Roer gebied verteld lyrische verhalen over de diepte van ons menselijk gedrag en de essentie van leven. Convictive staat er om bekend dat zij gebruik maken van brute blast beats en briljante drumlijnen. Ook de strakke bass lijnen zullen er zeker voor zorgen dat je blijft headbangen. Een band om zeker niet te missen deze avond.
Convictive heeft absolute toppers aan bands uitgenodigd voor de tour als support. Convictive zal de tour co head linen met een meest opvallende samenwerking. Deze hebben zij gevonden in Circus Of Fools! Deze band kan je een beetje vergelijken met een bastaard kind in de metal scene. Zij zetten een bombastische show neer met uitgebreide kostuums. Als je dan ook nog een charismatische front man hebt en een vrouwelijke zangeres met een extreem diverse stem dan is het feest al bijna compleet. Deze sympathieke muzikanten zullen ons een mooie show serveren met een consistent beeld wat schippert tussen het morele en waanzin. Dit circus is een smerige reflectie van onze maatschappij gecombineerd met een energieke band. De tracks zijn pompeus, catchy en vertellen verhalen over de slachtoffers van onze tijd. laten we onze hand opsteken tegen intolerantie, de wegwerp mentaliteit en fascisme. Ook roept de band ons op voor burgerlijke moed en filantropie. De muzikale mix bestaat ook allerlei invloeden als melodische death, gothoc metal/rock, moderne metal (core) en Industrial. Ook deze band mag je zeker niet missen als een open minded persoon.
De support acts voor deze avond zijn voor Aegror, een zeer professionele, opvallende progressieve black / death metal band. Zij beloven ons dat het zeker duister gaat worden op het podium. Ook staat de band garant om elk podium in de as te leggen. De band snijd thema’s als verschillende ziektes en mentaal lijden aan. Dit strookt ook met de Latijnse benaming van de band naam: Disease. Een leukigheidje is natuurlijk dat er ook nieuw materiaal zal gespeeld worden want de band heeft voor aanvang van de tour een nieuw album uit.
Krähenfeld is een net gestarte, veel belovende black metal band. De band ziet het daglicht in 2012 en vind zijn basis in Krefeld. Hun genre kan je het makkelijkst omschrijven als post black metal. De band staat erom bekend om onconventioneel lange nummers op ons af te vuren maar toch weten zij een mooie symbolische mix op te bouwen van heftige, herhaaldelijke gitaarriffs met harde en luide Duitse teksten. Van deze band zullen we zeker nog meer horen in de toekomst.
Voor meer info check de Convictive Facebook pagina
Rockportaal zal bij deze show aanwezig zijn om verslag uit te brengen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00