Home » Corroded – Defcon Zero

Corroded – Defcon Zero

door Edwin Knip
201 views 2 minuten leestijd

Strakke melodieuze hardrock uit Zweden.
Na een stilte van vijf jaar is Corroded terug met een spiksplinternieuw album. Steviger dan voorheen, maar nog steeds melodieus komen er in vijftig minuten maar liefst elf nieuwe nummers voorbij. Lekkere gitaar riffs vergezellen een agressieve zangpartij, ondersteund door stuwende drums. Maar er is ook ruimte voor rust, Carry Me My Bones eindigt heel intiem met een piano partij. Zanger Jens Westin weet de nummers de juiste lading mee te geven, agressief en overtuigend werkt hij zich door de nummers mee. De gitaarpartijen van Tomas Andersson zijn afwisselend ruig en dan weer rustig begeleidend. De ritme sectie wordt gevormd door een solide bassende Bjarne Elvsgard en een in een hoog tempo werkende drummer Per Solang.
Defcon Zero is het vierde album van dit Zweedse kwartet, en na de successen van de drie voorgangers zijn de verwachtingen hoog gespannen. De nummers zijn goed gecomponeerd, er zit voldoende variatie in om te voorkomen dat bij een volgend nummer de verveling toeslaat. Retract And Disconnect is een behoorlijk uptempo nummer met een heerlijke ronkende baspartij. Fall Of A Nation wordt gekenmerkt door stevige gitaar riffs en een snelle drumbeat. Lekker in het gehoor liggende nummers die vol enthousiasme gebracht worden. Een goed voorbeeld van het stevige gitaarwerk is het nummer Burn It To The Ground dat een instrumentale intro van zeker een halve minuut heeft. Snel gitaarwerk verderop in het nummer zorgt voor de juiste vorm.
De afgelopen vijf jaar heeft de band al diverse nummers van dit nieuwe album op het podium gespeeld. De grote schare fans zal er zeker een aantal herkennen. Mede door deze fans zijn bepaalde nummers uitgegroeid tot live favorieten, zonder dat ze eerder zijn uitgebracht. Een album die absoluut gelijkwaardig, dan wel beter is dan zijn voorgangers. Ga deze vooral luisteren!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00