Home » Cowboys & Aliens – Horses Of Rebellion

Cowboys & Aliens – Horses Of Rebellion

door Filip van der Linden
214 views 2 minuten leestijd

België staat niet algemeen bekend om zijn overload aan stonerbands. Cowboys & Aliens staat daar zowat op eenzame hoogte in het genre. Ze speelden reeks op het Desertfest, maar ook op Graspop, Zwarte Cross en binnenkort op Alcatraz in Kortrijk. Supports deden ze reeds voor Monster Magnet, Queens Of The Stone Age en Vista Chino. 
Ze startten in 1996 en in hun eerste leven hielden ze het vol tot 2006. In 2011 kwam er een reünie en sindsdien werden reeds twee EPs uitgebracht, maar nog geen volledig album. Dat is Horses Of Rebellion deze keer wel geworden. De gretigheid van een roedel jonge wolven vind je dan ook niet op dit album, wel een band die niets meer te bewijzen heeft en die gewoon stronteigenwijs zijn ding doet. Je lust het of je lust het niet, daar lijken ze geen moer om te geven.
Ze wandelen door de hele stoner-Bijbel op de eerste drie tracks, om daarna te gaan shoppen bij o.m. Black Sabbath (Sheep Bloody Sheep) en Corrosion of Conformity (Refuse). Op de andere tracks klinken invloeden minder sterk door en is dit gewoon vintage Cowboys & Aliens. Wel verlaten ze geregeld eens het pad van de stoner en gaan ze aan de haal met stevige gitaarrock en hardrock.
Alles gaat volgens het boekje op Horses Of Rebellion: stoner die stof doet opwaaien, knappe hooks, ritmes die voortdenderen als een trein, … Minder voor de hand liggend voor dit genre zijn de heldere zanglijnen en de goede mix met elk instrument dat telkens de tijd en ruimte krijgt die nodig zijn. Niemand van het viertal krijgt op dit album meer aandacht dan een ander. Heerlijk om een band te horen die geen optelsom van elkaar overtreffende ego’s is.
De beste tracks zijn Sheep Bloody Sheep, Take A Good Look Around en titeltrack Horses Of Rebellion.
Het afsluitende Splendid Isolation is jammer genoeg geen cover van Warren Zevon. We hadden deze band van cowboys en ruimtewezens nochtans graag eens loos horen gaan op die akkoorden met een openingszin als ‘I want to live alone in the desert’ had het ook nog in hun stoner-straatje gepast. Deze Splendid Isolation moet het zonder drums stellen en is dan ook een beetje de vreemde eend in de bijt. Geen slechte track, maar hij voegt ook niet veel toe.
Horses Of Rebellion is een fijne verzameling stoner van een band die zich geen zorgen maakt om trends of de waan van de dag. Dit is tijdloos goed.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00